"Виждате как ни посрещат хората, Рашидов вдигна летвата много високо" (видео и снимки)

ОFFNews 14 април 2015 в 22:38 13247 17

Бойко Борисов и Франсоа Оланд в Париж.
Бойко Борисов и Франсоа Оланд в Париж.

„Виждате как ни посрещат хората, помните Орешарски как не го посрещаха“, заяви Бойко Борисов по време на откриванеto на изложбата „Епопея на тракийските царе – археологически открития в България“ в Музея „Лувър“ в Париж.

По думите на премиера изложбата и фактът, че „Лувър“-ът отваря врати за нея показва уважение към България, респект, към това, което се прави, към правителството, към министрите, към културата.

„Министър Рашидов вдигна летвата много високо“, каза той, като допълни, че страната ни "се връща от изолацията, в която беше изпаднала година и половина, на мястото на уважавана държава в Европа".

„Видяхте - едновременно и президентът Оланд, и премиерът Валс, и бившият президент Саркози декларираха колко важна и стабилна, колко добър партньор е България като страна. Сега трябва да дойдат повече инвеститори и да станем една средно европейска държава, каквато реално сме и каквато можем да бъдем, с всеобщи усилия“, заяви министър-председателят.

Президентът на Франция Франсоа Оланд заяви, че енергийната диверсификация е изключително важна за България.

 „Ние желаем френските фирми да бъдат ангажирани изцяло в този процес. С министър-председателя Манюел Валс искаме EDF да присъства в България, за да може да допринесем с отговора за енергийната сигурност“, подчерта Оланд.

Борисов заяви, че "Южен поток" е бил спрян от Европейската комисия и страната ни няма вина за това.

"Всички разбират, че това, което в момента се прави, са контрасанкции от Русия срещу България, без България да
има никаква вина. Просто защото само сме били дисциплинирани и стриктно сме изпълнявали договореностите, които имаме към ЕС", коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!