Витоша ски обяви процедурата на СО за Княжевския лифт за незаконна

OFFNews 26 януари 2021 в 15:52 3222 0

„Витоша ски" АД получи едва на 25.01.2021 год. пълната кореспонденция между Столична община, РИОСВ- София и Изпълнителната агенция по горите за плана за реконструкция на кабинкова въжена линия „Княжево-Копитото". 

Информацията в продължение на няколко месеца беше пазена в тайна от нас. Затова до този момент не можехме да разберем какво точно са се споразумели институциите на 08.01.2021 год. Сега вече знаем и можем ясно да заявим, че предписаната процедура е незаконна, съобщиха от дружеството. 

Съоръжението, което искаме да реконструираме, е законно изградено, за него има издадени актове за държавна собственост. Неговата законност и правата ни са проверявани многократно от институциите. Сега обаче ни насочват по процедура за незаконно изградени съоръжения, каквито са търпимите. Това за нас е неприемливо и не можем да разберем защо се прави? Не вярваме да е от незнание. Както вече не един път нашият акционер Ерик Гумерер подчерта, реконструкцията може да бъде извършена само при спазване на закона.

Затова още днес ще внесем на Главния архитект на Столична община г-н Здравко Здравков нашето становище и ще поискаме да приложат точно закона. За целта е необходимо първо да ни възложи изработването на плана, който чакаме от една година, информират още от Витоша ски. 

„Витоша ски" е собственост на италианеца Ерик Гумерер, който е изпълнителен директор на световния лидер в производството на оръдия за изкуствен сняг „ТехноАлпин" (TechnoAlpin). Бизнесът с изкуствен или програмиран сняг, както е техническото му наименование, надхвърля 300 млн. евро. Само „ТехноАлпин" печели над 100 млн. евро годишно от снежното си производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови