VIASAT HISTORY представя Цивилизации: 'Християнство' и 'Възходът и падението на нацистите'

Две провокативни документални поредици ще покаже ТВ каналът за история Viasat History през април

OFFNews 04 април 2021 в 01:00 3141 0

Две провокативни документални поредици ще покаже ТВ каналът за история Viasat History през април.

На 4 април, католическия Великден, в 17:30 часа стартира рубриката „Цивилизации: Християнство“, която обединява „История на християнството“ в 6 епизода с водещ британския църковен истрик Дайрмейд Макалох, който има издадена книга със същото заглавие, „Тайната история на рицарите тамплиери“ в 3 части, както и филмите „Реформацията: Свещената война на Европа“ – също на 4 април – от 19:35 часа – и „Загадката на копието на Лонгин“ – на 18 април от 19:55 часа.


Специалистът по църковна история Дайрмейд Макалох – водещ на предаването „История на християнството“ по Viasat History

От 5 април, понеделник, дебютира поредицата в 10 части „Бездната: възходът и падението на нацистите“, която дава нов поглед към Третия райх от съвременна перспектива.

На 19 април е премиерата на поредица в 10 части за „най-странните неща“, която разкрива невероятни, древни и наистина странни тайни, а на 11 април в 22:00 часа гледайте „Епохата на гигантите“.

Християнството е религията с най-много последователи на Земята. Какво влияние има то в последните 2000 години? Това е рубрика за историята на религия, чиято програма накратко е тук – за повече детайли посетете www.viasathistory.bg :

4 април:

17:30 История на християнството, еп. 1
18:25 История на християнството, еп. 2
19:35 Реформацията: Свещената война на Европа

11 април:

17:30 История на християнството, еп. 3
18:45 История на християнството, еп. 4

18 април:

17:30 История на християнството, еп. 5
18:40 История на християнството, еп. 6
19:55 Загадката на копието на Лонгин

25 април:

17:30 Тайната история на рицарите тамплиери, еп. 1
18:30 Тайната история на рицарите тамплиери, еп. 2
19:35 Тайната история на рицарите тамплиери, еп. 3

Открийте тайните на най-мистериозния и могъщ рицарски орден в Средновековието - рицарите тамплиери. От възхода на небесната им сила до падането им в пламъците на диаболизма, от ритуалите и традициите на средновековното рицарство до свирепата кампания срещу тях, предполагаемото им тайно оцеляване и официалното им наследство, свързващо Светата земя и европейския континент. Документалната поредица за пръв път разкрива пълната история на рицарите тамплиери. Разграничаваме обилната митология, създадена за тях, от историческите факти.


Бездната: Възходът и падението на нацистите
Започва от 5 април, всяка делнична вечер в 22:00 ч.

Брой епизоди: 10 x 60 мин.
Оригинално заглавие: The Abyss: Rise and Fall of the Nazis
Година: 2020

Как нацистите са успели да завладеят Германия и половин Европа само за няколко години, как е било възможно това да се случи, след като ужасите на Първата световна война още не са били забравени и защо е отнело толкова време, за да бъдат спрени? Непубликуван до момента архивен материал и исторически източници показват хитлеристкия режим в нова светлина. Този поглед към историята има огромно значения за днешния свят.

Най-странните предмети
Започва от 19 април, всяка делнична вечер в 21:00

Брой епизоди: 10 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Strangest Things
Година: 2020

Скрити в музеи, лаборатории и складове из цял свят, се намират най-забележителните и загадъчни предмети на Земята. Ново изследване и нови технологии ни помагат да ги проучим както никога преди. С помощта на последните 3D графики, можем да ги разчленим, да се фокусираме върху най-малките им детайли и да изградим отново изгубени или повредени артефакти.

Епохата на гигантите
Неделя, 11 април, в 22:05 ч.

През последните 20 години броят на откритията за нови видове динозаври се е умножил. Днес учените вярват, че имат по-точна представа за динозаврите. Уникални вкаменелости разкриват повече информация за тяхното поведение и характеристики. Перата са били широко разпространена характеристика сред динозаврите и вероятно са улеснили приспособяването им към екстремни климатични условия като тези в Арктика. По време на същия период океаните са били пълни с морски чудовища - влечуги, които вероятно са избягали от динозаврите в своя еволюционен процес. Документалният филм показва стратегиите за оцеляване на тези гиганти - невероятно интересни и различни от въображаемия свят в "Джурасик парк".


Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, един свеж и модерен поглед към историята. Каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени програми, които едновременно развличат и провокират умовете им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес.
За пълната програма следете www.viasathistory.bg
Следете и www.Facebook.com/ViasatHistoryBG

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови