Ваньо Танов: Режисьор на записите с мое участие е Флоров

OFFNews 28 ноември 2013 в 09:12 3958 2

Ваньо Танов. Снимка БГНЕС
Ваньо Танов. Снимка БГНЕС

 

Бившият директор на Агенция „Митници” Ваньо Танов обяви, че подозира бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров в режисура на изтеклите записи от разговори с негово участие за Мишо Бирата.

Танов даде за пример разговора с тогавашния министър-председател Бойко Борисов за проверката на покойния вече бизнесмен Михаил Михов.  

„Трудно се отказва на премиер. Но можеш да откажеш непряко. В случая обаче премиерът не е оказвал никакъв натиск. Твърдя, че всичко е било изрядно, че не сме имали специално отношение към Мишо Бирата. Констатирали сме нарушенията и на него му е отнет лицензът”, коментира в сутрешния блок на Нова телевизия Танов. „Това, което знам от премиера е, че тогавашният президент (Георги Първанов) ни обвинява, че имаме специално отношение към Мишо Бирата и едва ли не трябва той трябва да ме озапти”, каза той.

 Танов обаче подчерта, че по случая Борисов не е злоупотребил с власт.

Според Ваньо Танов думите в записите, които се появиха в медиите, са извадени от няколко негови разговора на тази тема.

 „Първоначално бяха публикувани писмено в „Галерия” разговори и с Фидосова, и с Менда Стоянова, с други”, припомни Танов. По думите му в цитирания текстово разговор със Стоянова имало следният израз „три затвора се борят за еди кой си”. „Само че в моя речник това го няма обаче и после не можаха да го сглобят. Просто избързаха и знам кой е режисьорът. Аз съм бил директор на БОП и знам, че това е в неговият речник. Абсолютно сигурен съм, че тези думи са на г-н Флоров”, обясни бившият шеф на Агенция „Митници” и така обвини човека на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, че е режисьор на записите от негови разговори.

 Танов каза, че опитите за дискредитацията му продължили чрез атаки срещу сина му. Това станало чрез жена, чийто съпруг е служител на ДАНС. Тя била внедрена и спечелила доверието на сина му, снабдила се с ключ от квартирата му и от колата му. „В един момент гражданин от блока трябва да се обади, че той се занимава с контрабанда на цигари. Подготвени са и два сака с цигари без бандерол, които да бъдат подхвърлени в автомобила”, обясни Танов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!