В деня на делото срещу Петното сигнал за бомба затвори съда (обновена)

Юлиан Христов 17 октомври 2014 в 10:22 7032 3

Румен Миланов-Петното

В Софийският районен съд (СРС) днес е подаден сигнал за поставено взривно устройство. От пресслужбата на съда уточняват, че сигналът е постъпил в 9.25 часа тази сутрин и по разпореждане на специализираните органи е извършено евакуиране на всички служители и граждани от сградата на съда на бул. „Драган Цанков” №6.

Обикновено проверките ДОТИ и 4-то РПУ траят около 2 часа. В случай, че не бъдат откри съмнителни предмети, се очаква работата на съда да бъде възстановена, но по преценка на МВР и ръководството на съда е възможно сградата да бъде затворена и за 24 часа.

Малко след 12.00 часа от съда съобщиха, че в СРС са извършени три обстойни проверки от експерти на СОБТ, полицаи ІV-то РПУ и служители на ГДО „Съдебна охрана”. Проверката е направена със специализирани технически средства и куче. Взривно устройство или съмнителни предмети не са открити. Въз основа на докладите за безопасност, председателят на съда Методи Лалов, с позволението на органите на реда, е разпоредил съдът да възстанови нормалната си работа. 

За 10.00 часа днес беше насрочено делото срещу Бисер Миланов-Петното. Той е обвинен за хулигарски прояви срещу екип на bTV.  

На 13 януари 2014 г., посегнал към лявата ръка на Любен Кацаров – оператор в телевизията, отскубнал часовника му и отправил към него думите: „Аре престани да ме снимаш с тая камера ... мухльо .. боклук”. Миланов отправил заплахи и ругатни към репортераката Мария Цънцарова, след което отскубнал отскубнал микрофона от ръцете ѝ, блъснал я в раменете, заплашил я, че ще започне да "играе бокс" и хвърлил в лицето ѝ запалена цигара.

Два дена по-късно той отново отправил заплахи, този път към друг екип на телевизията. Към Митко Георгиев се обърнал с думите: „Боклук македонски, ако не ти харесва тук, бягай у Македония, да не те пребием тук”, бутнал с ръка в тялото репортера Петър Нанев, като му крещял да се махне и го заплашвал, че ще играе бокс с него.

Обвинението сочи още, че Миланов е осъждан за тежко умишлено престъпление. Присъдата, която получил тогава, е една година затвор, при първоначален строг режим, която той е излежал. Освободен е на 21 октомври 2013 г. и три месеца по-късно, при опасен рецидив, извършва горепосочените престъпления.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!