Учат първолаците да пишат SMS-и на кирилица

OFFNews 05 ноември 2015 в 21:56 2974 4

Проект за бъдещата учебна програма по БЕЛ предвижда учениците в първи клас да бъдат учени как да пишат SMS-и на кирилица.

Освен това в края на първата си учебна година децата ще трябва да могат да четат кратки текстове от детски списания, енциклопедии и интернет, както и да дават примери за благопожелания, свързани с празници и обичаи.

Сред промените е и въвеждането на нов предмет - „Технологии и предприемачество", в който малчуганите ще бъдат учени какво е труд, цена, стока, услуга и т.н.

В часовете по музика ще ги учат да правят разлика между марш, валс, право хоро и ръченица, както и да изпълнява подражателно кратки и дълги тонови трайности с детски ударни инструменти.

В "Роден край" първолаците ще трябва да се научат да разчитат улични табели на чужд език, на толерантност, приемане на различните, изразяване на чувствата, разбиране на своите права и задължения в семейството и училището, съпричастност към болките и радостите на тези около тях.

По физическо пък ще ги учат да танцуват хорото "Боряно, Борянке".

Хората явно са любими на образователното министерство, защото те залягат в основата на физическото възпитание и спорта, където петокласниците ще се учат да танцуват право тракийско хоро и тракийска ръченица.

Други неща, на които ще се учат петокласниците, са сами да си приготвят храна чрез варене, печене, да готви по рецепта и да изготвят сами бюджетите си. По информатика пък ще ги учат да пишат кратки презентации с текст и картинки и да ползват електронна поща.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови