Tрима от варненските килъри остават в ареста

OFFNews 06 април 2015 в 18:45 3711 0

Снимка БГНЕС

Трима от шестимата задържани от варненска група за убийства, отвличания, производство и търговия с наркотици остават в ареста. Това реши специализираният наказателен съд. Все още са издирвани ръководителят и други четирима от групата. 

Специализираната прокуратура в град Варна привлече вчера 11 души като обвиняеми за участие във въоръжена организирана престъпна група, създадена с цел убийства, отвличания, производство и търговия с наркотици, съобщиха от държавното обвинение.

Специализираният наказателен съд наложи на трима от тях - Добрин Димитров, Красимир Бояджиев и Юлиян Кръстев, най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража. Съдът не уважи искането за задържане на други трима - Христо Илиев, Гриша Динков и Красимир Лузев. Специализираната прокуратура протестира определението на съда, с което те бяха оставени на свобода.

Делото по мерките за неотклонение на шестимата от групата ще се гледа на втора инстанция в Апелативния специализиран наказателен съд на 16 април 2015 г.

Според събраните до момента доказателства престъпната структура е действала от 2001 г. на територията на цялата страна. Доказателствата свързват групата със 7 убийства и два опита за убийство, серия от отвличания и побоища, както и с установяването на монопол над разпространението на наркотици в Североизточна България.

Уточнено е кои от участниците в групата са свързани с изпълнението на мокри поръчки, кои са се занимавали с наркотици, кои с нанасяне на телесни повреди. Все още не е задържан ръководителят на групата. Разследващите са установили, че той е извън страната. Издирват се останалите четирима от групата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови