Трайчо Трайков: България е пленена държава

ОFFNews Последна промяна на 27 октомври 2014 в 18:13 7547 14

Трайчо Трайков.
Трайчо Трайков.

"България е пленена държава, някои държави имат мафия, а у нас мафията си има държава", заяви бившият енергиен министър Трайчо Трайков пред bTV.

Според него това е ситуация, когато икономически субекти сами създават правилата и законите в държавата според своите интереси, разпорежда се с държавни земи и туристически обекти по неясен начин, позволява незаконната търговия с дървесина, контрабандата и нелегалните парични потоци да минават през страната.

Трайков смята, че правителство може да има, но ГЕРБ трябва да има партньори, които да помогнат на партията за реформите. Той смята, че от партията на Борисов зависело дали "ще върви по бойното поле с танк" или "ще се движи между куршумите с трабант".

Останалите партии в кабинета ще имат задачата да убедят Борисов, че реформите в правосъдието, пазарната икономика и т.н. са в полза на всички, включително и на ГЕРБ, както и че ще трябва да се опитат да решат проблемите с големите енергийни проекти, стига те да се окажат целесъобразни.

Накрая Трайков каза, че смята, че "има шанс много от разходните компоненти в цената на тока да бъдат намалени", но какъв ще е крайният резултат и дали ще има намаление на крайната цена на електричеството - не се знае. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.10 2014 в 18:03

Инжекции бия всякакви, на заразени с червенококи, надрусани лумпени и селски пръчки, докато им излязат бръчки на нискочелите комунистически глави.

28.10 2014 в 08:11

Abe OFFNews,
земете му изтрийте 2-3, ако трябва и 10 пъти постовете на тоя лайняр GFR-то и той сам ше се откаже.

Освен ако не е самата мазна балканска свиня, личен прЕател на Йончев.
В такъв случай, всички ще чИтемИ лайнЪ, шИ ги полъщамИ и после ще ви ги връщамИ.

А са си ебавайта майката нещястна, кълваческа на левчета.


Хахахахахаххахахаха

28.10 2014 в 07:50

...ами нашата енергетика и косвено икиномическо състояние е в резултат точно на работата на такива като "експерти и политици" в енергетиката...

27.10 2014 в 23:23

Не знам как преценяме/те хората като читави или не. И според мен Трайчо е един обикновен човек, който има познания, но по-скоро е послушен, отколкото оригинален и голям експерт. То се видя и по това към кого се прикрепи в последствие. Ясно се вижда, че тези от РБ се натискат единствено да лаят и да се величаят и само за депутатската заплата. Уж бяха големите експерти, но явно на никой не му се работи яко, да обира негативите и най-вече да носи отговорност от действията си.
Работих в енергетиката по същото време когато този господин беше министър. И смея да твърдя, че със сигурност можеше, но изобщо нищо не направи и не промени, а напротив. Добро решение на ББ за неговото освобождаване. За жалост следващият беше още по-зле, понеже още по-малко му стана ясно в какво се замесва. Просто ужас и безумие!! А това е едно от най-важните министерства, където протичат и се източват най-многото пари в държавата..
Късмет на новото правителство в борбата с корупцията на всички нива и най-вече с енергийната мафия!

27.10 2014 в 20:57

Анпиши му адреза на тоа тончу да гу знайми сички де.

27.10 2014 в 20:39

...тончо, май ти е замъглен погледа или ти треперят ръчичките...не се изпотявай, ще простинеш...адреса ти не може да бъде сбъркан...цяла България го знае...

27.10 2014 в 20:20

Трайчо не си траеше в тиквеното правителство, и беше като капка роса на дупката не кенеф, но все пак цветарките най-често ги ползват на задна прашка в някоя тъмна уличка!!!

27.10 2014 в 20:07

@ jjjj

Глупак,
сбъркал си адреса.
Само КостоКОКИТЕ и Комунягите използват Лийдуей.

27.10 2014 в 19:52

anton-чо намери някой по-почтен начин да си изкарваш водката...а по-добре е да минеш на ракия...

27.10 2014 в 19:12

На КостоКОКИте отдолу им дай една опашата лъжа накисната в драгалевска студена во'да и дебилните им коментари разцъфтяват.
"Смел и умен мъж"
"Фен съм на Трайчо "
"Super-Трайчо"
ДЕБИЛИ.
ТОЧКА>