Трайчо Трайков: Не очаквам увеличение на цената на тока до изборите

OFFNews 08 март 2014 в 14:00 3590 1

"Не очаквам увеличение на цената на тока до изборите. След това зависи дали ще сме отново в предизборна обстановка. Ако правителството реши, че отиваме на предсрочни избори, и след евровота няма да има увеличение", заяви бившият енергиен министър Трайчо Трайков пред Нова телевизия.

По думите му от известно време насам се задържат всички разходи за инвестиции и се подценяват всички оперативни разходи. „Не мога да кажа доколко ще издържи системата", коментира Трайков.

Според него цените, които в момента плащат хората на регулирания пазар, не показват реално това, което плащаме. Освен това те не са истински, а са административни решения, които целят да прилагат социалната политика на правителството.

Трайкова заяви, че дефицитът пак го плащат хората, но чрез трансфер в бюджета.

Бившият енергиен министър успокои, че няма опасност да се повтори ситуацията от 2009 година, когато спряха доставките на газ от Русия през Украйна. По думите му в момента България разполага с повече запаси.

„Първо вече е топло навън и топлофикациите няма да работят дълго. Вече имаме и местен добив в Черно море. Тези находища не са малки", коментира Трайчо Трайков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови