Токът поскъпва с 9.79% от 1 октомври

OFFNews 20 септември 2014 в 07:34 6398 11

Токът ще поскъпне с средно с 9,79% от 1 октомври. Това става ясно от публикувания доклад на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) за цените на електроенергията.

Така ДКЕВР спази обещанието си увеличението да е под 10 на сто.

В София и в Западна България (потребителите на ЧЕЗ) дневната тарифа се увеличава с 9,97%.  При ЧЕЗ поскъпването на най-голямо. Нощният ток поскъпва с 9,84%.

При ЕВН цените нагоре са съответно: дневната тарифа с 9,70 на сто, нощната - с 9,35 на сто. И при “Енерго про” - скокът при дневната тарифа с 9,8%, а при нощната - с 9,51 на сто.

За домакинствата, които се топлят на парно, газ и дърва, сметките ще се увеличат с около 5 лв. Сериозен ще е ударът върху домакинствата, които се отопляват с ток.

Еленергията за клиентите за средно напрежение поскъпва с 2,2%. А за фирмите, които са към мрежата високо напрежение и са на свободния пазар, увеличението е 1,6%.

Преди да стане ясно с колко точно ще се увеличи цената на това, социалният министър Йордан Христосков обяви, че енергийните помощи за най-бедните ще се увеличат с процента на поскъпване на електроенергията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!