Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

"Патриотичният фронт" готови протест срещу поскъпването на тока

OFFNews 18 септември 2014 в 20:11 4944 8

Искрен Веселинов

"Ние от "Патриотичен фронт" ще организираме протести, ако цените на тока се вдигнат, защото смятаме, че подобно увеличение е крайно необосновано, за пореден път се обслужват интересите на монополите." 

Това каза Искрен Веселинов от ВМРО, който е водач на листата на “Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” в Русе и председател на Центъра на демографска политика, по време на предизборен дебат в предаването "Още от деня" по БНТ.

Той не пропусна да припомни, че именно заради повишаване в цената на тока хиляди българи излязоха да протестират по улиците на големите градове в началото на миналата година.

"Някои дори се самозапалваха, прибегнаха до този най-мъчителен начин за смърт и в крайна сметка предизвикаха падането на едно управление, което изглеждаше несменяемо. 

Според Веселинов намеренията за увеличаване на цените на тока са игра на сляпо с енергетиката. 

"Не може с нуждите на НЕК да се мотивират увеличенията на тока. Нямаме нужния анализ, който трябва да започне от цените на внос на горивата и другите договори, подписвани през годините. Този възел трябва да се разсече, а никой не го прави. Всички го галят", каза той.

Веселинов е на мнение, че служебното правителство бърза да увеличи цените, за да не се налага на следващото редовно такова да го прави.

"Това е премерен ход на едно управление, което прелива от едно правителство в друго. За никой не е тайна, че сегашното служебно правителство е свързано с ГЕРБ, които се очаква да спечелят изборите", допълни кандидатът на “Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО”.

След вчерашното заседание на  ДКЕВР стана ясно, че от 1 октомври цената на тока ще се увеличи с до 10%, а парното вероятно ще остане на същите цени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови