Тийнейджъри пребили чужденците в София

Юлиан Христов 03 декември 2013 в 17:24 3141 3

Полицейски автомобил. Снимка: БГНЕС, архив
Полицейски автомобил. Снимка: БГНЕС, архив

 

Тийнейджъри на 15, 18 и 19 години са участвали в побоя над двамата сирийци и един ливанец на 1 декември в столицата. 

До момента имаше двама задържани за побоя. От пресцентъра на МВР съобщиха, че вече има и трети задържан - Л.И. на 19 години, който е криминално проявен и регистриран за кражби.

След сигнала за нападението на тримата чужденци на възраст 26, 27 и 38 години, полицията предприе незабавно издирване на извършителите.

В рамките на 24 часа полицаи от Трето районно управление задържаха двама от нападателите - 15-годишен младеж, известен на полицията за хулиганство и 18-годишният А.К., и двамата от София.

За случая е уведомена прокуратурата.

Полицията продължава работа за установяване и задържане на останалите съпричастни към престъплението. 

По-рано днес Софийска районна прокуратура (СРП) съобщи, че ще бъде повдигнато обвинение на сириеца, който нападна продавачка в опит за грабеж. Той е задържан за 72 часа и обвинението ще поиска от съда да му наложи постоянна мярка "задържане под страна". 

Най-тежката мярка на Мохамед Ахмед Алсан Ишарбе ще бъде поискана заради по-високата степен на обществена опасност на това, което е извършил. Той обвинен в опит за грабеж и в причиняване на лека телесна повреда на касиерката.

34-годишният сириец нападна снощи продавачка в магазин за кафе, намиращ се на булевард "Сливница", в района на Сточна гара. 19-годишната продавачка сама е потърсила помощ в спешната болница снощи. Тя е с контузия на таза със съмнения за счупване на срамната кост, със сътресение на единия бъбрек с хематория и 2 ухапни рани на показалците на ръцете. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!