Пореден жесток побой над двама сирийци

Елица Мартинова 02 декември 2013 в 07:49 5663 14

Полиция. Снимка: БГНЕС
Полиция. Снимка: БГНЕС

 

Трима мъже от сирийски произход са били пребити късно снощи в София, предаде bTV.

Побоят е станал около 23 ч. снощи в района на ул. „Оряхово“ край „Захарна фабрика“. Група от над 20 мъже, въоръжени с ножове, боксове и колани, е нападнала трима мъже от сирийски произход.

Един от тях е успял да избяга, а състоянието на останалите двама е сериозно. 27-годишен мъж е със счупен нос, а 35-годишен сириец е с порезни рани на главата.

Пострадалите са потърсили помощ във Военномедицинска академия. След като са били прегледани, двамата са пожелали да напуснат болницата. По-младият мъж обаче е бил задържан, защото носът му е трябвало да бъде прегледан от специалист на сутринта.

Полицаи от Трето районно управление на полицията в София са снели показания от пострадалите. Установено е, че нападнатите са сирийски граждани, потърсили убежище в България. И тримата са настанени на външни адреси в София.

По информация на bTV, която все още не е потвърдена, побойниците са задигнали от жертвите си сума от над 1000 евро.

Това не е първият подобен случай в София. В началото на ноември на метри от оградата на бежанския център във „Военна рампа“ бе намушкан 17-годишният Али. Нападателите на момчето още не са задържани.

Жертва на враждебно настроени към чужденците групи стана и българинът от турски произход Метин. Той бе нападнат в центъра на София, защото бе забравил личната си карта, за да докаже, че е българин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!