Смърт на сирийски бежанец във "Военна рампа" предизвика бунт

Вероника Шербанова 21 ноември 2013 в 13:26 8411 24

Линейка. Снимка: БГНЕС, архив
Линейка. Снимка: БГНЕС, архив

 

32-годишен сириец почина в бежанския лагер в столичния квартал „Военна рампа“.

Мъжът е починал около 10 часа днес. Той е от град Камишли.

Сириецът е бил настанен в лагера на 15 ноември. Живеещите във „Военна рампа“ бежанци разказват, че през последните няколко дни от болки в областта на гърдите.

Тази сутрин 32-годишният мъж също се е оплакал от болки, като малко след това починал.

След случилото се е извикана линейка. Екипът на Спешна помощ се е отзовал пет минути след подадения сигнал, но само констатирали смъртта на сириеца.

Сириецът е пристигнал в България заедно със съпругата си и трите си деца. Той е бил настанен в склада на бежанския лагер.

След смъртта на 32-годишния мъж бежанците в лагера излезли в двора в знак на протест срещу лошите условия, в които живеят във „Военна рампа“, и блокирали пътя около сградата, обясниха пред OFFNews от СДВР.

В лагера са пристигнали части за борба с безредиците и жандармерия - общо около 500 души. На мястото е пристигнал и директорът на Агенцията за бежанците Николай Чирпанлиев.

След намесата на представители на сирийската общност в България напрежението е спаднало и бежанците са започнали да се прибират в лагера.

Бунтът е преминал без ексцесии, допълниха от СДВР.

Човекът се е оплаквал от проблеми със сърцето, но не е логично мъж на 32 години да умира, особено когато е тръгнал да бяга със семейството си, обясни пред Дарик шефът на Спешна помощ д-р Георги Гелев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!