Втори задържан за побоя над сирийците

OFFNews 03 декември 2013 в 09:04 1923 3

Полицейски автомобил. Снимка: БГНЕС, архив
Полицейски автомобил. Снимка: БГНЕС, архив

 

Полицията е задържала втори участник в нападението срещу двамата сирийци и ливанеца, извършено в центъра на столицата в неделя. Това съобщи за БНР заместник-директорът на СДВР комисар Христо Терзийски.

Грабеж е най-вероятният мотив и на вчерашното нападение  на временно пребиваващ сириец в кафене близо до Сточна гара.

Произходът на 2 хиляди долара, открити у нападателя, все още се изяснява.

Комисар Терзийски увери, че полицейското присъствие в центъра на столицата е увеличено и служителите реагират адекватно за опазване на сигурността на гражданите.

Няма данни за съществуването на наказателна бригада за преследване на нелегални имигранти, каза пред bTV Терзийски. 

Терзийски поясни, че трети човек се издирва, като участниците в нападението са били повече, но все още не се знае самоличността на всички. Задържаните и издирвания за криминално проявени. 

Зам.-директорът на СДВР съобщи, че снощи в района на Сточна гара е бил арестуван сириец, със статут на временно пребиваващ, при опит да открадне оборота на малко магазинче. С намесата на продавачката и притекъл й се на помощ клиент, той бил задържан до идването на полицията.

Комисар Терзийски смята, че и тук целта са били парите, като нямало никакви данни за опит за изнасилване, каквито информации се появиха в медиите снощи. В задържания сириец са намерени над 2000 долара, като за момента той не е дал обяснение от къде са парите и защо са били в него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!