Quantcast

Цацаров: Д.П. винаги ще има

OFFNews Последна промяна на 25 ноември 2014 в 13:01 4599 16

Сотир Цацаров

Прокуратурата е подложена на натиск от определени партии, включително и от "измислени протести". Това стана ясно от изказване на главния прокурор Сотир Цацаров пред журналисти. Обвинител номер едно коментира отново темата за тефтерчетата на Филип Златанов, след като вчера изпрати безпрецедентно писмо, в което излага своето обяснение около скандала. 

„Д.П. е конкретно лице. Днес Д.П. е един, утре ще е друг, а третият ден ще е някой друг. Д.П. винаги ще има, защото механизмът трябва да работи. Според мен все някога ще успеем да пресечем този механизъм. Тези, които си мислят, че аз не разбирам какво става, или се мъча да прикрия това, което става, колкото и циркове да правят с протести, все ми е тая“, коментира Сотир Цацаров по повод инициалите в тефтера.

Според него не е необходимо да има тефтери, за да е ясно как се случват нещата, защото механизмът работи по един и същи начин.

На въпрос защо не може да се справи с Д.П. Цацаров отговори: „Защото трябва да се справим всички, не може само прокуратурата да се справи, не може да се справи с този тип управление или с този тип механизъм.“

„Нека ви го кажа – той защо си е записвал? Защото е искал да бъде стриктен, защото не е бил особено паметлив, другите, които не са си записвали, този механизъм не е бил върху тях ли? Виновен е този, който си е водил бележник? Затова ли го съдим, че си е водил бележник? Изпратихме на съд, който успяхме да задържим. Защото има момент, който е свързан с доказване“, каза Цацаров.

Главният прокурор обясни, че прокуратурата е подложена на постоянен натиск, но отказа да посочи откъде идва той, за да не "изпадне в безсилие пред всички тях".

"Някои разследвания не са удобни за някои хора. Резултатите от някои разследвания не са удобни за хората, които в момента управляват, или са управлявали. Главният прокурор не е Господ и той не е човек, който ще вдигне бяло знаме и ще тръгне да се оплаква“, каза още той.

„Толкова хора искат да остана сам, че все някога може да им доставя тази радост. Може би го искат хората, зад инициалите, може би го искат хората, които в крайна сметка организират измислени протести“, каза главният прокурор. Той посочи още, че не е искал условна присъда за Филип Златанов и запита: „Д.П. в тефтер ли ви трябва, за да се каже – Д.П. е в тази компания? Това ли ви трябва? Аз го казвам – и без тефтер, е така“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.11 2014 в 18:28

цаци е достоен за "Доктор хонорис.." празнодумис на детската градина в квартала ни...А за нахалството му би трябвало да го предложим я за Нобел,я за друго нещо..КОНСТИТУЦИЯТА,ГЛУПАКО !би възкликнал Клинтън,ако бе наш сънародник(но путя пее тук и казва:Держись,молодец!)

25.11 2014 в 17:06

Ето ярък пример защо България е много зад Румъния -- заради цинични, нагли, обслужващи мафията, а не обществото магистрати. Цацаров, ти си срам за професията! Колкото бат Сали и Пеевски са политици, толкова ти си юрист! Но помни, мафията няма винаги да е на власт, един ден ще се озовеш на подсъдимата скамейка и ти, болкук такъв!

25.11 2014 в 17:00

"На вас ДП в тефтер ли ви трябва, и на цялото общество, за да каже – ДП е в тази компания, това ли ви трябва – ДП в тефтер? Е, аз го казвам, и без тефтер е така. Какво искате повече?“, казва Цацаров за компанията от ББ/ЦЦ и ИФ. Това изказване е достатъчно за две неща:
Първо и основно - да не се чудите дали ‪#‎КОЙ‬ още е на власт. Да, на власт е. Щом ББ е на власт.
И второ - след като главният прокурор Сотир Цацаров знае, че ББ е в компания с ДП защо не е предприел нищо по разтуряне на седенката? Защото помните "избра си го" ББ. А заедно с него и ДП....

25.11 2014 в 16:08

Оставка и по-бърже, че не само Румъния, а и Северна Корея ще ни задмине, както е тръгнало.

25.11 2014 в 15:26

Господин Цацаров, очевидно е че не ставате за главен прокурор. Ние не сем идиоти, ясно е и на децата какво се случва в тази държава. Разпределят се едни пари от бюджета чрез обществените поръчки и КЗК, а други се усвояват от еврофондовете. Нима не знаете кои са бенефициентите на тези средства? Аз ли да ви давам акъл кой как очевадно злоупотребява в тази държава или вие сам ще се досетите. Страх ви е, не смеете да попитате Делян Пеевски откъде има тези пари, или ужасяващата му майка бивша шефка на тотото. Нима сами вие не сте разбрал, че те са олицетворение на злото в тази държава, че са подставени лица, че изпълняват поръчките на олигарсите. Един вид проститутки.
И Левски сигурно го е било страх, но се е борил, и е умрял с чест, докато вие си печете дебелите ханшове по разни плажове и обяснявате колко сте отегчен от протестиращи. Изобщо не се появявайте повече, че дразните. ОСТАВКА!!!!

25.11 2014 в 14:59

Цацаров, Д. П. наистина винаги ще има, докато хора като теб са прокурори и съдии. Д. П. винаги ще има, докато прокуратурата обяснява как се надява "все някога" да няма мафия. Д. П. винаги ще го има, докато ти и хората около теб се угоявате на масата на олигарсите вместо да си вършите работата за която аз и другите данъкоплатци ви плащаме високата заплата (която обаче явно не ви стига). Жалка и безнадеждна история...

25.11 2014 в 14:46

Ясно. Искаш да ни накараш да извергнем, както в ислямските държави и да ви приключим цялата седянка, както приключиха Кадафи.

25.11 2014 в 14:45

Да,страната е пълна с идиоти които подобно на ония които не разбираха проблема с Мишо Бирата,не разбират,че няма никакво значение дали свинята Пеевски е в тефтера или не.По-важното е,че както тогава,така и сега нещата се изместват и вместо да се контролират Мутрите които пак са на власт,се говорят глупости и несъществени неща.Как така всички зейнаха сега,че 10 е ДП,а забравиха да питат кой е ИФ,ББ,ЦвЦв и ЦЦ и какви са ги вършили цели 4 години.Така че,майната ви,борци за прозрачност и демокрация,а може би не сте тъпаци,а организирана мутренска пасмина,решила да ни дотърка докрай.

25.11 2014 в 14:43

Правилно ли разбирам, че Цацаров казва - "ние всички знаем, кой кой е в схемата" и по-важно - "ние и без тефтерчето знаехме, кой кой е и какво прави, но няма да правим нищо, защото инициалите ще се сменят, но ролите не?" Ако казва това - той казва й: "Аз не мога да върша работата си" И това е невинното тълкуване на думите му, защото другото е, че той е просто част от системата, сложен там да я пази.

25.11 2014 в 14:24

"Тези, които си мислят, че аз не разбирам какво става, или се мъча да прикрия това, което става, колкото и циркове да правят с протести, все ми е тая"

Не може да ти е все тая моето момче! Ти си там на този пост с едни конкретни задърлжения и като не можеш да ги изпълняваш - ае чупката! Още повече неизпълниието им само по себе си е престъпление и ти трябва да си в затвора!