Цацаров: Д.П. винаги ще има

OFFNews 25 ноември 2014 в 13:01 5350 16

Сотир Цацаров

Прокуратурата е подложена на натиск от определени партии, включително и от "измислени протести". Това стана ясно от изказване на главния прокурор Сотир Цацаров пред журналисти. Обвинител номер едно коментира отново темата за тефтерчетата на Филип Златанов, след като вчера изпрати безпрецедентно писмо, в което излага своето обяснение около скандала. 

„Д.П. е конкретно лице. Днес Д.П. е един, утре ще е друг, а третият ден ще е някой друг. Д.П. винаги ще има, защото механизмът трябва да работи. Според мен все някога ще успеем да пресечем този механизъм. Тези, които си мислят, че аз не разбирам какво става, или се мъча да прикрия това, което става, колкото и циркове да правят с протести, все ми е тая“, коментира Сотир Цацаров по повод инициалите в тефтера.

Според него не е необходимо да има тефтери, за да е ясно как се случват нещата, защото механизмът работи по един и същи начин.

На въпрос защо не може да се справи с Д.П. Цацаров отговори: „Защото трябва да се справим всички, не може само прокуратурата да се справи, не може да се справи с този тип управление или с този тип механизъм.“

„Нека ви го кажа – той защо си е записвал? Защото е искал да бъде стриктен, защото не е бил особено паметлив, другите, които не са си записвали, този механизъм не е бил върху тях ли? Виновен е този, който си е водил бележник? Затова ли го съдим, че си е водил бележник? Изпратихме на съд, който успяхме да задържим. Защото има момент, който е свързан с доказване“, каза Цацаров.

Главният прокурор обясни, че прокуратурата е подложена на постоянен натиск, но отказа да посочи откъде идва той, за да не "изпадне в безсилие пред всички тях".

"Някои разследвания не са удобни за някои хора. Резултатите от някои разследвания не са удобни за хората, които в момента управляват, или са управлявали. Главният прокурор не е Господ и той не е човек, който ще вдигне бяло знаме и ще тръгне да се оплаква“, каза още той.

„Толкова хора искат да остана сам, че все някога може да им доставя тази радост. Може би го искат хората, зад инициалите, може би го искат хората, които в крайна сметка организират измислени протести“, каза главният прокурор. Той посочи още, че не е искал условна присъда за Филип Златанов и запита: „Д.П. в тефтер ли ви трябва, за да се каже – Д.П. е в тази компания? Това ли ви трябва? Аз го казвам – и без тефтер, е така“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!