Църквата и КНСБ ще се борят българите да не работят в събота и неделя

OFFNews 06 юли 2015 в 22:58 5585 9

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна днес с председателя на КНСБ Пламен Димитров. Срещата е по молба на синдикалния лидер.

По време на разговора са набелязани конкретни мерки за разширяване броя на изучаващите предмета „Религия” в страната, съобщават от Светия синод.

Патриарх Неофит и председателят на КНСБ са обсъдили и "тревожната практика през последните години - на основание т.нар. сумирано отчитане на работно време (чл. 142 КТ), трудещите се в България да работят в събота, неделя и празнични дни, като така се лишават от правото на почивка - време, което е отредено да посветят на Бога и своите близки и да възстановят своите духовни и физически сили".

Двамата призовават "да се предприемат незабавно нужните мерки тази практика да бъде ограничена само до сферите и отраслите, които не позволяват прекъсване на трудовия процес."

Президентът на КНСБ Пламен Димитров е поел ангажимент да се изготви пакет от предложения и с подкрепата на Българската православна църква те да се представят за одобрение в Министерския съвет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!