Църквата и КНСБ ще се борят българите да не работят в събота и неделя

OFFNews Последна промяна на 06 юли 2015 в 22:58 4852 9

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна днес с председателя на КНСБ Пламен Димитров. Срещата е по молба на синдикалния лидер.

По време на разговора са набелязани конкретни мерки за разширяване броя на изучаващите предмета „Религия” в страната, съобщават от Светия синод.

Патриарх Неофит и председателят на КНСБ са обсъдили и "тревожната практика през последните години - на основание т.нар. сумирано отчитане на работно време (чл. 142 КТ), трудещите се в България да работят в събота, неделя и празнични дни, като така се лишават от правото на почивка - време, което е отредено да посветят на Бога и своите близки и да възстановят своите духовни и физически сили".

Двамата призовават "да се предприемат незабавно нужните мерки тази практика да бъде ограничена само до сферите и отраслите, които не позволяват прекъсване на трудовия процес."

Президентът на КНСБ Пламен Димитров е поел ангажимент да се изготви пакет от предложения и с подкрепата на Българската православна църква те да се представят за одобрение в Министерския съвет.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.07 2015 в 10:35

По тази логика попа трябва събота и неделя да не отваря църквата, защото това ще е извънреден труд.

07.07 2015 в 08:56

Балкански,тези лозунги от някой кенеф преди девети ли ги преписа?Тъй,тъй громи капитализАма-явно в момента си в ролята на Карл Маркс и Тодор Живков едновременно!

07.07 2015 в 07:52

5-дневната РАБОТА СЕДМИЦА беше едно от големите и най-главните ЗАВОЕВАНИЯ НА СОЦИАЛИЗМА, което демонократите премахнаха. Сега хората са принудени не само да работят Събота и Неделя, но и са експлоатирани с УДЪЛЖЕНО РАБОТНО ВРЕМЕ, и извънредни часове КОИТО НЕ СЕ ЗАПЛАЩАТ.

В отношенията частни работодатели-служители цари произвол, грубо нарушаване на трудовото законодателство и пълна СОЦИАЛНА НЕСИГУРНОСТ. Чорбаджиите-изедници тормозят десетки хиляди българи и българки с МИЗЕРНО ЗАПЛАЩАНЕ НА ТРУДА. Възраста и стажа за пенсиониране бяха увеличени зад гърба на трудещите се и портив тяхното желание.

ЧЕСТИТ ВИ КАПИТАЛИЗЪМ!

07.07 2015 в 04:25

На уволнените продавачки из магазините, които ще затворят в събота и неделя, синдикатите ли ще им търсят работа?
От кога да "работиш" е мръсна дума за синдикатите?

07.07 2015 в 02:12

Докога църквата агресивно ще парадира ценностите си. Все едно ние нормалните да започнем и ние да парадираме с мненията си. Аз не мисля, че трябва да бъдат забранени, дори имам един приятел християнин, който е почти свестен, но все пак тая агресивна показност е малко прекалена.

07.07 2015 в 00:40

Няма ли да се борят и работещите в частни фирми да имат право на синдикат - частника не признава ни синдикати, ни празници, ни събота и неделя. Явно трябва да бъде "убеден" от по-убедителни "синдикалисти"с предложение "което не може да откаже" ... иначе НЯМА ДА СТАНЕ !

06.07 2015 в 23:42

А дядо поп дали ще започне да си плаща осигуровките? Защото преди няколко години имаше проверка от НАП, тъй като свещениците масово не се осигуряваха и изобщо не отчитаха парите, които получават (отделно, когато казват по-високи тарифи от официалните на църквата). И тогава патриарх Максим беше пуснал официално писмо до подопечните си без одобрение да не допускат инспектори от НАП на проверки. Твърде показателно...

06.07 2015 в 23:30

Дам, да станем още по-мързеливи, давайте!

06.07 2015 в 23:26

Брадаткото дали е минавал през "Протестантството и духът на капитализма"?