Тапи в София заради метрото, нови места за паркиране в синя зона (снимки и видео)

Пренастройват тази нощ светофари заради задръстванията

OFFNews 21 март 2016 в 13:47 10385 7

Поне двойно по-бавно ще се преминава през столичните кръстовища на Попа, големите Пет кьошета и на Красно село, заради строежа на третия лъч на метрото.

От утре се затварят булевард "Гоце Делчев" - от бул. "Цар Борис III" до ул. "Княгиня Клементина", и улица "Житница" до ул. "Кюстенджа". На 27 март се забранява движението по "Патриарх Евтимий" от бул. "Витоша" до "Княз Борис Първи" и от "Васил Левски" до "Хан Крум". 

Движението става двупосочно по бул. "Васил Левски" от Графа и "Скобелев" до Петте кюшета и по Патриарха между бул. "Витоша" и ул. "Ангел Кънчев". 

Движението в тунела под НДК става двупосочно, като изходът в посока бул. "Черни връх" ще бъде отворен за еднопосочно движение на автомобили.

Трамвайното движение в тунела се закрива, Шестицата отива към квартал "Иван Вазов".

Тролей № 9 в посока "Борово" ще се движи от ул. "Константин Стоилов" през пл. "Сточна гара", бул. "Васил Левски"(през тунела), бул. "Скобелев", бул. "Прага" и по маршрута си. 

100 места за паркиране в Синя зона по бул. "Васил Левски" от "Раковски" до Патриарха се закриват, откриват се нови над 200.

Те ще са по бул. "Патриарх Евтимий" в следните участъци: 

От ул. "Цар Самуил" до бул. "Христо  Ботев" в двете платна, от ул. "Хан Крум" до ул. "Шести септември" в северно платно, от "6-ти септември" до "Раковски" в северно платно и от бул. "Витоша" до "Фритьоф Нансен". 

Три автобусни линии - 73, 83 и 102, променят движението си. № 73 в посока кв. "Гоце Делчев" ще се движи от "Овча купел" 2 по маршрута си до ул. Любляна/бул. "Овча купел", след това надясно по булевард "Овча купел", наляво по "Цар Борис Трети", надясно по "Братя Бъкстон", наляво по "Тодор Каблешков", наляво по "Ген. Стефан Тошев", надясно по "Гоце Делчев" и по маршрута си до квартал "Гоце Делчев" двупосочно. 

№ 83 в посока Зоопарка ще се движи от Хюндай България по маршрута си до кръстовището на булевардите "Константин Величков" и "Възкресение", по "Акад. Иван Гешов" през тунела под бул. "Цар Борис Трети" и ул. "Георги Софийски", надясно по бул. "България", наляво по "Гоце Делчев" и по маршрута си до Зоопарка. В обратна посока автобусите ще минават над тунела на "Гешов" и "Борис Трети". 

№ 102 - в посока "Студентски град" от "Овча купел 2" по маршрута си до кръстовището на "Житница" и бул. "Овча купел", наляво по "Никола Мушанов", надясно по "Възкресение", надясно по "Гешов" през тунела на "Борис Трети" и "Георги Софийски", по "Петко Ю. Тодоров", наляво по "Бяла черква" и по маршрута си до Студентски град. В обратна посока автобусите ще минават при кръстовището на "Акад. Иван Гешов" и "Цар Борис Трети". 

Едновременно със строителството на метрото ще се изгради подземното преминаване на бул. „Гоце Делчев“ под „Цар Борис III“ . Това каза инж. Стоян Братоев, Изпълнителен директор на „Метрополитен“ ЕАД. 

Тази нощ светофарите по алтернативните булеварди "Никола Мушанов" и "Овча купел" ще се пренастройват спрямо очаквания трафик, уточни Любомир Христов, зам.-кмет по транспорта. По време на строителството на третия лъч на метрото в район Красно село за кратко ще бъде спрян и трамвай № 5, допълни той. 

Вижте видео на затворените участъци и промените в местата за паркиране:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови