Сръбският премиер критикува Цветан Василев заради дълг от 20 млн. евро

OFFNews 19 юли 2015 в 16:43 4690 5

Сръбският премиер Александър Вучич отправи остри критики към Цветан Василев заради неизплатени сметки на предприятие на бизнесмена в Сърбия, съобщи сръбския вестник „Блиц”.

Стъкларският завод в Парачин, чийто мажоритарен собственик е Василев, има задължение заради неизплатени сметки за ток и газ на стойност 20 млн. евро.

Заради неизплатените сметки се очаква електричеството в завода да бъде спряно. Това предизвика недоволството на служителите, които протестират от четвъртък и заплашват да блокират магистралата Ниш – Белград.

По думите им спирането на тока ще доведе до неизмерима екологична катастрофа.

Бизнесменът има срок до края на месеца да плати задължението.

Вучич е категоричен, че няма да позволи Василев да слага пари в джоба си за сметка на държавата.

Ако някой разреши на Цветан Василев да не регулира задълженията си към Сърбия, това означава, че някой му позволява да бъде богат, успешен и арогантен, а всички други са глупаци, подчерта Вучич.

Цветан Василев се намира в Сърбия от месеци, където очаква решение дали ще бъде екстрадиран в България или не.

Според местни медии Василев се намира под защитата на съветниците на сръбския президент Томислав Николич – Предраг Микич и Павел Башич. Поради тази причина според изданията Цветан Василев си позволявал да прави дългове и да се държи арогантно.

Изданията допълват, че откритите критики към Василев са и знак за разкола между премиера и президента на страната.

Източници от специалните служби пък коментират, че тези критики, идващи от най-силния човек в Сърбия, трябва да са знак към бизнесмена, че Сърбия не може вече да бъде неговият оазис.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!