Спира протестът на превозвачите в София

Готвят по-мащабни действия на 18 май

OFFNews 11 май 2022 в 08:30 4268 0

Снимка БТА

Организаторите на протеста на превозвачите решиха да прекратят протестните си действия. Днес на входа на София при парк „Врана“ трябваше да се съберат десетки камиони и тирове. На мястото тази сутрин има засилено полицейско присъствие, съобщи bTV.

Изпълнителният директор на Камарата на автомобилните превозвачи Димитър Димитров обясни, че вчера е било нарушено конституционното право на протест на превозвачите, въпреки надлежно издадените документи от МВР и от Столичната община.

Протестите на превозвачите блокираха София, Пловдив, Бургас и други големи градове

„Протестът ни основно е срещу високите цени на горивата. Искам да се обърна към министъра на вътрешните работи, защото той разпореди да не бъдем допуснати в центъра на София, и да попитам кой ще поеме  отговорност за това. На 18 май очаквайте още по-мащабни протестни действия“, заяви той. Призовавам всеки български гражданин на 18 да излезем на протест срещу високите цени на горивата в София“, заяви Димитър Димитров.

В Пловдив протестът продължава, според разрешението, което им е издадено от общината, те трябваше да стоят в продължение на 2 дни на входа на Пловдив, но шофьорите разказаха, че още снощи около 17. 30 ч. са били помолени от полицията да разчистят входа, тъй като стават големи задръствания.

Движението засега е проходимо, не се образуват задръствания.

Превозвачи на протест - не искат да плащат за пътищата, които рушат

Исканията на превозвачите са ясни и не отстъпват от тях. Те настояват за 50% намаляване на акциза, отпадане на биодобавката, а също и по-ниски цени на ТОЛ таксите. Вчера в Пловдив нямаше шествие, не се очаква и днес да има. На всички входно изходни артерии на града обаче отново ще има разположени тежкотоварни камиони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови