Превозвачи на протест - не искат да плащат за пътищата, които рушат

OFFNews 10 май 2022 в 06:27 4154 2

Превозвачите излизат на национален протест днес, след като срещата им с премиера Кирил Петков завърши без резултат.

Основните им искания са да бъде намален акцизът на горивата, да отпадне биодобавката и да не плащат тол такси за пътищата, които рушат с тежките си превозни средства. Правителството на Бойко Борисов освободи тираджиите и автобусните фирми от плащането на пътни такси за второкласните пътища. Така в момента у нас ситуацията е абсурдна - хората с леки коли плащат за електронни винетки, а камионите - не плащат и пукната стотинка, което не им пречи да плашат с протести при всеки опит за по-справедлив подход. 

„Към протеста се присъединяват все повече градове в страната. Напрежението расте бързо заради всички събития от тези дни", каза пред БНР Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Именно тя бе жената, която спретна скандала с премиера Кирил Петков на срещата в Министерски съвет.

Според нея управляващите сами ги подтиквали към протести.

„Така, както продължават провокациите от страна на транспортния министър Николай Събев, подозираме, че утре ще има още много хора, които ще се включат в протеста. Между другото ние вече стигаме до извода, че правителството съвсем съзнателно ни провокира да излезем на протест. Те не търсят диалог и не търсят решение на проблемите, те просто ни подтикват към протести“, заяви Милтенова.

В София протестът ще започне в 10 часа на жълтите павета пред Министерския съвет.

Превозвачите от Благоевград ще се съберат в 8.30 часа на 88-ия км на АМ „Струма“, на разширението, което служи за паркинг. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1037

2

PrinceOfDarkness

10.05 2022 в 09:25

Тираджийте и ресторантюрите най-репресираната класа в България :D

12135

1

borisboris

10.05 2022 в 08:37

Полиция и жандармерия да си изпълняват ролята.
 
X

Да помогнем на украинските деца!