Спецекип ще проверява имотите и сметките на енергийни босове

Юлиан Христов 01 декември 2013 в 09:23 3715 1

Богомил Манчев. Снимка: БГНЕС
Богомил Манчев. Снимка: БГНЕС

 

Съвместен екип на прокуратурата и комисията за незаконното придобито имущество започва проверка на имотите на собственика на „Риск Инженеринг“ Богомил Манчев.

Проверка ще има и за имуществото на бившите шефове на НЕК Крум Анастасов и Иво Лефтеров, както и на изпълнителния директор на „Уорли парсънс“ Събин Събинов, съобщава вестник "Преса".

През октомври на тях им бяха повдигнати обвинения за изплатените 8 млн. лв. по проекта за АЕЦ „Белене“ след замразяването му от кабинета „Борисов“ и от парламента.

Съвместният екип е създаден на 29 ноември, по информация от шефа на комисията на за незаконно придобито имущество Плавен Георгиев.

Щателна проверка ще бъде направена на доходите и разходите на обвиняемите и на членовете на семействата им за 10 години назад. Проучват се имоти, банкови сметки, участия в търговски дружества, пътувания. 

Имущество ще бъде конфискувано, ако се установи разлика от 250 000 лв. между декларираните и действителните доходи. Вече не се изисква да има влязла в сила присъда, за да се прибегне до конфискация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!