Софийска улица да се кръсти на Милен Цветков, предлага общински съветник от ДБ

OFFNews 28 март 2022 в 11:00 1361 1

Снимка Архив

Улица 549 в софийския квартал "Подуяне" да носи името на трагично загиналия при автомобилен инцидент телевизонен журналист и водещ Милен Цветков като знак на признание към дейността и творчеството му.

Това предлага общинският съветник от "Демократична България" Симеон Ставрев, като идеята идва от журналисти от TV1, чийто офис се намира на улица 549.

„Надявам се всички политически групи в Столичен общински съвет да подкрепят предложението ми, след като има положително становище от районния кмет, подписка в подкрепа на идеята и до момента не съществува друг обект в София с това име. Милен го заслужава!“, заяви Симеон Ставрев.

През април ще станат две години откак Милен Цветков загина в жестока катастрофа край столичния мол "Парадайс" след като автомобилът му бе пометен от джупа на шофиращия с три вида наркотици в кръвта си Кристиан Николов. 

Преди два месеца Софийски градски съд осъди Николов на 9 години затвор за причиняване на смърт по непредпазливост и му отне правото на шофьорската книжка за 10 години. Впоследствие Софийската градска прокуратура протестира присъдата на Кристиан Николов и настоя Апелативният съд в София да признае подсъдимия за виновен за умишлено престъпление и да му наложи по-тежко наказание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

28.03 2022 в 11:45

Милен заслужава да бъде помнен, почитан и изучаван.

https://www.vbox7.com/play:f797105c

Добре ще е неговото име да носи културно средище, а не кална малка уличка в краен квартал.
Може да е и градинка в центъра или част от парк, където да има негов паметник.
Незная кое е било любимото му място в града, но може би е по-добре да се помисли и за това.
Няма защо да се бърза....
 
X

Да помогнем на украинските деца!