София прайд скара СОС, съветничка кани Фандъкова на гей парада

OFFNews 08 юни 2017 в 13:01 5359 7

Столичният кмет Йорданка Фандъкова да се включи в София прайд в събота. 

Това призова общинската съветничка Марта Георгиева(ДСБ) от името на групата на Реформаторския блок в Столичния общински съвет. Тя уточни, че с изказването си не ангажира всички членове на РБ в общината, от думите й се разграничи Антон Койчев(СДС). 

Вярвам, г-жо Фандъкова, че споделяте убеждението ми, че свободата да се бориш за гражданските си права е безусловна и неотменима. Всяка битка за граждански права няка как да се води скрито, от къщи, полугласно, "под юргана". Всяка битка за равноправие е политическо действие, което, за да бъде ефективно, трябва да е и публично, заяви Марта Георгиева. Тя мотивира призива си и с това, че присъствието на Фандъкова ще гарантира безопасността на всички участници в мирното събрание и "ще бъде изключителен принос към прогонването на предразсъдъците". 

Председателят на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева изрази несъгласие с това да се казва кой къде трябва да присъства и да се отправят подобни призиви. 

Против демонстрацията на сексуалност се обявиха от БСП. Прайдът или гей парадът, който организират всяка година в София, е агресивна демонстрация и тя дразни, каза общинският съветник от групата на БСП Лява България Николай Николов. 

"С колегите от групата на БСП Лява България в СОС сме против провеждането на прайда в тази му форма, заяви Николай Николов. Подобна агресивна показност дразни. Кому е нужно и какво целят тези хора? Тази демонстрация настройва всички останали срещу тях. Да не говорим, че Столична община е принудена да отдели голям ресурс за охрана на този гей парад, който блокира центъра на София за няколко часа. Освен това, на този парад много от "участниците" са на възраст между 13 и 15 години, тоест непълнолетни са".
Според общинския съветник от групата на социалистите, ако различните наистина търсят вариант да защитят правата си, прайдът не е подходящият начин. "Тези хора се събират един ден в годината и си правят купон, коментира още той. - Ако искат да се борят за правата си, какво им пречи да го правят във всичките дни от годината. Хомосексуалността в България не е забранена и не се преследва от закона, колкото и да се опитват да се изкарат онеправдани и жертви. Твърдят, че това бил единственият ден в годината, в който могат да се покажат, без да се притесняват. Това изобщо не е вярно. Никой не им пречи да го правят постоянно, стига да не ни го натрапват и да спазват законите в държавата".

Приемете изказването от името на нашата група „Патриоти за София – ВМРО и АТАКА” и като декларация, като ясна и отчетлива политическа позиция, но и като начало на един дебат, който до сега не е провеждан. С тези думи общинският съветник и председател на „Патриоти за София“ Карлос Контрера се обърна към колегите си в Общинския съвет на столицата по време на днешната сесия. 

Всяка година сме принудени да се занимаваме с т.нар. „София прайд“. Или по-скоро те ни занимават със себе си, без наше желание. Ясно е, че този парад с определено политически привкус, натрапващ на всички някакви гей ценности и твърдения, че на този свят освен мъже и жени има още десет вида полове, е провокация. Провокация към обществото, към институциите. Някои биха казали – няма нищо лошо в провокациите. Не, има лошо, има, защото всяка година ние сме свидетели и под натиска на обстоятелствата принудени да се разправяме с претенциите на една малка и креслива либералстваща групичка, продължи Контрера.

За „Патриоти за София“ основният проблем е политически, обясни съветникът. И той се корени в това, че политическите партии отказват да вземат ясно и окончателно решение подкрепят ли този парад или не.

Ние, патриотите, казваме ясно и публично – не го подкрепяме, декларира председателят на „Патриоти за София“ от трибуната в Столичния общински съвет. 

Според него мълчанието по темата е вредно и опасно и за обществото, и за институцията, която представляват съветниците. Мълчанието може да бъде тълкувано и като съгласие, но аз съм скептичен, че Вие се наслаждавате на шестващия ексхибиционизъм на „София прайд“, допълни Контрера. 

София прайд ще се проведе на 10 юни от 18 часа до Паметника на съветската армия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

7

Стефан

08.06 2017 в 21:47

Да де, ама вие не искате права, а привилегии. Които да произтичат от девиантното ви, и често клинично поведение.

8955

6

Pol Naidenov

08.06 2017 в 17:00

Крайно време е да се определим, дали сме европейска и правова държава, или сме държава на националистическият башибозук. До като убийството, престъпленията, тормозът и отказът от правосъдие за ЛГБТИ хората се толерират - ще има София Прайд

29217

5

Лопе де Вега

08.06 2017 в 16:55

Фандъкова да подкрепи законните и справедливи искания на лизни-близни, пидалите и останалите седемдесет (70!) разновидности за права и свободи! Да отиде и тя на парада! Нали не е срамно, не е грях и изобщо е модерно и освободено да не бъдеш нормално полово същество? Щом всичко е наред - да я видим начело с шарено байраче в ръка!

Поздрав!

42249

2

Denis Rizanov

08.06 2017 в 14:05

общинската съветничка от десейбе, обаче кани от името на реаорматорския блок, от който десейбе се разграни на последните избори като дявол от тамян!?
педерастка му работа.

25665

1

Victimized

08.06 2017 в 13:56

Оффнюз пък официално се превърна в медиен гръб на София Прайд ...
 
X

Подкастът на OFFNews