Снегът остави блокирани пътища и проходи

OFFNews 05 януари 2016 в 08:08 3339 4

Снегът остави блокирани пътища и проходи

Усложнената пътна обстановка в страната остава след обилните валежи. Редица пътища и проходи в страната продължават да са блокирани. Проходите "Върбишки", "Златишки" и "Троянски" са затворени за всички превозни средства. През "Петрохан" е забранено движението на камиони над 12 тона, а през Твърдишкия и Котленския проход е забранено движението на камиони над 10 тона. Забранено е и движението на тежкотоварни автомобили по пътя Симитли - Разлог.

В момента, поради силен снеговалеж, област Силистра е затворена изцяло за движение по главните пътища, съобщиха от МВР. За подходите към Силистра от Русе и Разград са въведени ограничения.

В останалата част на страната пътищата са заскрежени, заледени и влажни. Главните пътища са навсякъде опесъчени, подходящи за движение при зимни условия.

Рано тази сутрин е възстановено движението в областите Русе, Варна, Велико Търново, Търговище, Разград, Ямбол, Шумен, Габрово и Добрич.

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) съобщиха, че се извършва превантивна обработка на участъци от автомагистрала „Тракия“ в областите Пловдив и Стара Загора. Настилката се обработва със сол и химикали от 23 машини на дружеството, които при необходимост ще започнат и снегопочистване. Продължава снегопочистването на „Хемус“ до км 57. На останалата част от магистралата до Ябланица е извършена превантивна обработка.

Заради обилните валежи 52 училища в страната няма да отворят врати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови