Снегът остави блокирани пътища и проходи

OFFNews Последна промяна на 05 януари 2016 в 08:08 2868 4

Снегът остави блокирани пътища и проходи

Усложнената пътна обстановка в страната остава след обилните валежи. Редица пътища и проходи в страната продължават да са блокирани. Проходите "Върбишки", "Златишки" и "Троянски" са затворени за всички превозни средства. През "Петрохан" е забранено движението на камиони над 12 тона, а през Твърдишкия и Котленския проход е забранено движението на камиони над 10 тона. Забранено е и движението на тежкотоварни автомобили по пътя Симитли - Разлог.

В момента, поради силен снеговалеж, област Силистра е затворена изцяло за движение по главните пътища, съобщиха от МВР. За подходите към Силистра от Русе и Разград са въведени ограничения.

В останалата част на страната пътищата са заскрежени, заледени и влажни. Главните пътища са навсякъде опесъчени, подходящи за движение при зимни условия.

Рано тази сутрин е възстановено движението в областите Русе, Варна, Велико Търново, Търговище, Разград, Ямбол, Шумен, Габрово и Добрич.

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) съобщиха, че се извършва превантивна обработка на участъци от автомагистрала „Тракия“ в областите Пловдив и Стара Загора. Настилката се обработва със сол и химикали от 23 машини на дружеството, които при необходимост ще започнат и снегопочистване. Продължава снегопочистването на „Хемус“ до км 57. На останалата част от магистралата до Ябланица е извършена превантивна обработка.

Заради обилните валежи 52 училища в страната няма да отворят врати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.01 2016 в 20:27

Какви сликове бре пич при камионите си има гуми за различните мостове,няма зимни и летни както упорито се опитва да ни убеди министърката и разни журналя?! Как аджеба същите тези камиони които минават цяла Европа закъсват в България?! Склонен съм да вярвам на немските служби повече отколкото на българските следователно щом са пуснали някой тир там е подготвен по стандартите!

05.01 2016 в 12:24

На много места си карат на сняг, но само тук има камиони със сликове, и баварки с летни гуми, които като се завъртят и запушват пътя.

05.01 2016 в 10:17

АПИ съветва днес движението да се осъществява с шейни и елени. Винетката залепете на челото си!

05.01 2016 в 09:10

А не може да бъде. Онази пухкавата се скъса да обяснява как всичко е почистено и си е наред. ПАК ГИ ИЗБИРАЙТЕ ТЕЗИ. НЕКА ДА ВИ ВДИГАТ ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ВИНЕТКИ, ЗАСТРАХОВКИ И КАКВО ЛИ НЕ.