"Случващото се в ТВ7 е част от разпада на империята "Кой"

ОFFNews Последна промяна на 29 април 2015 в 19:25 6499 6

Методи Андреев.

Снимка БГНЕС/Николай Драганов

Методи Андреев.

"ТВ7 беше част от империята "Кой", заяви в ефира на БНТ депутатът от ГЕРБ Методи Андреев, като добави, че "когато се разпада империя, има много косвени жертви", но правителството трябва да се погрижи да намали тези жертви.

Според него има паричен иск към телевизията и трябва да се защитят интересите и на държавата, и на работещите в медията, тъй като истински виновни са началниците на ТВ7, а не работещите там.

Той смята, че Николай Бареков трябва да излезе пред обществото и да защити хората, които той е назначил и които в момента страдат от неговите решения.

Ненчев смята, че синдиците на КТБ, които са поискали изземването на техника на телевизията, са в правото си, защото "събират каквото могат", за да възстановят поне част от изгубените пари от КТБ. Според него единственият проблем е начинът, по който това е станало, но в бъдеще държавата трябва да подходи към подобни случаи с "кадифена ръкавица, но с твърда ръка".

Депутатът е на мнение, че по света има около 10 фирми, които са способни да проследят пътя на банковите трансфери на КТБ от една сметка в друга, включително и отвъд границите на България, и да разберат при кого са отишли изчезналите милиони.

Той разкри още, че Комисията за борба с корупцията скоро очаква да получи документ от хората, правили анализа на KMPG за КТБ, който съдържа важно становище. В ефира последва обаждане от Валентин Николов от същата комисия, който заяви, че докладът и становището на KMPG са пристигнали преди минути и скоро ще се разбере "кой кой е".

Андреев се изказа и по темата с реформите в здравеопазването, като каза, че подкрепя действията на Петър Москов, но е твърдо против уволнението на директора на болницата „Св. Иван Рилски“ Дечо Дечов.

Причината за това е, че от 2008 г. насам, откакто Дечов е начело на медицинското заведение, то просперира и конкурира повече от успешно частните болници, като даже е привлякло на работа при себе си 3 медицински екипа от частни болници, а не както става обикновено - обратното.

Освен това „Св. Иван Рилски“ е генерирала над 400 000 лв. данъчен доход за миналата година, няма просрочени плащания и всичко върви много добре. Затова депутатът посъветва Москов да върне Дечов на позицията му и да го привлече за партньор на реформите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.04 2015 в 23:17

Къде беше златния боклук Георги Костов главния секретар когато станан трапаната пред ТВ7. Скри се под полата на министърката.
Нали е операривен раковдител на МВР. Защо Бойко Борисов мутрата го скри. За да му кара пари от контабандат ли.
Kade beshe zlatnia bokluk georgi kostov kogato policiata obra TV7
Skri se pod polata na kurodarja4kata Ba4varova.Nali Zlatnia KOSTOV E OPERATIVEN RAKOVODITEL NA mvr.z6TO bOIKO MUTRTA GO SKRI ZA DA MU NOSI PARI OT KONTRABANDATA LI.


30.04 2015 в 16:57

ТВ7 дължат 17 млн. на КТБ, за което има учреден залог върху вещите които се опитваха да описват вчера хора на синдиците,но вместо да ги връщат реват, че се нарушавала свободата на словото и човешките им права. Естествено че трябва да връщат парите които са взели, в противен случай се изземват вещите. За какво са тия циркове изобщо не разбирам. Това се случва постоянно с много фирми изпаднали в неплатежоспособност, а ТВ7 използват ефира да плюят по хората, които се опитват да си вършат работата. Когато фалира КТБ във фонда за гарантиране на влоговете нямаше достатъчно пари за всички, на които трябваше да се възстановят парите и се изтегли поредния заем, който ще плащаме и ние и децата ни. Защо трябва да съчувствам на ТВ7?! Да си връщат дълговете!!!

29.04 2015 в 23:34

добре би било да приготвят и един брадавичест кур за деликатното династическо крадливо дупе на Негово Бандитско Мошеничество Саксофон-Цугтромбонски. Аз лично бих го нафърфорил на царедворката Антония Първанова, макар че казват че кльощавия виснал задник на пани Пръмовичка "пеел" направо под съпровода на кожената флигорна:))

29.04 2015 в 20:04

На кого беше приятел дЕлян пЕЕвски?Неговата "звезда"изгря при кОбурготски подпомогната от ДС...накупи си медии ,печатница...и никой не го пита от къде са парите.Беше и още е голям приятел на бОйко бОрисов,а е от дпс...топла връзка нали...бАреков също беше приятел с бОрисов,а сега играят театър ,че уж са врагове...та да си дойдем на думата-кой е "КОЙ"...Рибата,както знаем се вмирисва от главата..."ТОЙ" е "КОЙ"!Да почнем разчистването от него и да подпомогнем разпада на империята "КОЙ"!...

29.04 2015 в 19:48

Нещастник!

29.04 2015 в 19:43

Да бе, разпада се. Само дето мутренските кланове си преразпеделят зоните и кинтите. Нашите държавни мутри толкова могат, толкова правят.