"Случващото се в ТВ7 е част от разпада на империята "Кой"

ОFFNews 29 април 2015 в 19:25 7131 6

Методи Андреев.

Снимка БГНЕС/Николай Драганов

Методи Андреев.

"ТВ7 беше част от империята "Кой", заяви в ефира на БНТ депутатът от ГЕРБ Методи Андреев, като добави, че "когато се разпада империя, има много косвени жертви", но правителството трябва да се погрижи да намали тези жертви.

Според него има паричен иск към телевизията и трябва да се защитят интересите и на държавата, и на работещите в медията, тъй като истински виновни са началниците на ТВ7, а не работещите там.

Той смята, че Николай Бареков трябва да излезе пред обществото и да защити хората, които той е назначил и които в момента страдат от неговите решения.

Ненчев смята, че синдиците на КТБ, които са поискали изземването на техника на телевизията, са в правото си, защото "събират каквото могат", за да възстановят поне част от изгубените пари от КТБ. Според него единственият проблем е начинът, по който това е станало, но в бъдеще държавата трябва да подходи към подобни случаи с "кадифена ръкавица, но с твърда ръка".

Депутатът е на мнение, че по света има около 10 фирми, които са способни да проследят пътя на банковите трансфери на КТБ от една сметка в друга, включително и отвъд границите на България, и да разберат при кого са отишли изчезналите милиони.

Той разкри още, че Комисията за борба с корупцията скоро очаква да получи документ от хората, правили анализа на KMPG за КТБ, който съдържа важно становище. В ефира последва обаждане от Валентин Николов от същата комисия, който заяви, че докладът и становището на KMPG са пристигнали преди минути и скоро ще се разбере "кой кой е".

Андреев се изказа и по темата с реформите в здравеопазването, като каза, че подкрепя действията на Петър Москов, но е твърдо против уволнението на директора на болницата „Св. Иван Рилски“ Дечо Дечов.

Причината за това е, че от 2008 г. насам, откакто Дечов е начело на медицинското заведение, то просперира и конкурира повече от успешно частните болници, като даже е привлякло на работа при себе си 3 медицински екипа от частни болници, а не както става обикновено - обратното.

Освен това „Св. Иван Рилски“ е генерирала над 400 000 лв. данъчен доход за миналата година, няма просрочени плащания и всичко върви много добре. Затова депутатът посъветва Москов да върне Дечов на позицията му и да го привлече за партньор на реформите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови