Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

След публикация на OFFNews регулираха ел.таблата за градския транспорт в София

Калоян Константинов 09 февруари 2015 в 16:42 4429 8

Едно от новите електронни табла за градския транспорт в София.

Снимка Калоян Константинов.

Едно от новите електронни табла за градския транспорт в София.

След публикация на OFFNews за проблемите на новите електронни табла на градския транспорт в София Столичната община съкрати интервала за смяна на информацията за превозните средства от 24 на 10 секунди.

Времето от 24 секунди, през което се сменяше информация на ел. таблата за пристигането на следващото превозно средство, се стори твърде дълго на множество софиянци, особено като се има предвид, че старите информационни табла се обновяваха на всеки 4 секунди.

Тогава от общината заявиха, че те са бавни, защото съдържат повече информация от старите и не промениха времето за актуализация на данните. 

OFFNews отправи запитване преди повече от 2 седмици до СО, за да провери дали има развитие по забележките, които столичани посочиха. Оттам ни отговориха, че от началото на месеца времето за обновяване на информацията е съкратено от 24 на 10 секунди. 

Освен по-дългото време за обновяване на информацията, столичани сигнализираха и за други проблеми на таблата като липса на гласова информация за чакащите, разрушена тротоарна настилка и т.н.

От общината обясниха, че разрушената настилка около някои от таблата е поправена, а гласовата информация е регулирана.

"Настройка се прави поетапно в зависимост от указанията на екипите на Центъра за градска мобилност, които поддържат външния вид на таблата. ЦГМ измери силата на звука на 10 произволни табла и се установи, че е в нормата (има съставен протокол от измервания)", заявиха от общината.

От СО отбелязват още, че "са регистрирани случаи на вандалски прояви", но "електронните табла имат застраховка и са в гаранция".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews