Скандал! Ударно леят бетон в Бедечка

OFFNews 31 октомври 2016 в 16:01 17505 7

В зелената площ на старозагорския парк „Бедечка“ се лее бетон. За броени дни се появиха не една, а няколко нови фундаменти на сгради, съобщиха екоактивистите от "Запазете Бедечка".

Според тях целта е сградите да се водят започнати и така да се избегне възможността разрешителните им да бъдат ревизирани.

Съвсем скоро се очаква да започне работата по новия устройствен план на мястото, след като преди месец Общинският съвет разреши и възложи на кмета да стартира процедурата. С това всякакви строителни намерения ще бъдат спрени. Със скоростното наливане на въпросните основи на сгради обаче, инвеститорът явно се надява да избегне забрана.

Инвеститор е фирмата "Шаула" на старозагорския бизнесмен Михаил Михайлов, познат още и от фирмата "Стубел М", която пък участва като изпълнител.

Така новите кооперации, общо 8, 3 от които вече са вдигнати, може да се уредят с парк под прозорците си. Това са същите тези кооперации от комплекса „Сити хоумс“, чийто основен проектант се оказа арх. Радосвета Кирчева, съпруга на вече бившия главен архитект на Стара Загора, обясняват старозагорските екоактивисти.

От "Запазете Бедечка" от месеци настояват за пълна строителна забрана и ревизия на вече започнатото строителство. Едва преди месец Общинският съвет в града прие, че поредица решения назад в годините, които регламентират застрояването на парка, са спорни и взе решение за запазване на парка. Това обаче не спира строителството. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови