Нови огради в парк "Бедечка", пак унищожават дървета (снимки)

Димитър Танев: Ще бламира ли ГЕРБ кмета на Стара Загора?

OFFNews 26 септември 2016 в 09:29 4646 0

В дните преди Общинския съвет в Стара Загора да е гласувал предложението на кмета Живко Тодоров да бъде забранено строителството в парк "Бедечка" в живописната местност се появяват нови огради и се унищожават дървета.

За това алармират екоактивистите от "Запазете Бедечка", които от години се борят за това градския парк да си остане такъв, а не да се превърне в жилищен квартал.

Местният парламент в Града на липите ще заседава на 29 септември и в залата се очаква масирано гражданско присъствие. Във фейсбук вече текат призиви хората от града да не остават пасивни за съдбата на парка, а да отидат на заседанието и да изразят позицията си за запазването на парка.

"Стара Загора е на крачка от това да се превърне в светъл пример за цяла България. Спасението на парк “Бедечка” никога не е било толкова близко, колкото сега. Хилядите дървета, стотиците видове животни – таралежите, рибите, катеричките и видрата, която отглежда малките си – не могат да отидат на Общински съвет, но ние можем! Сега, повече от всякога „Бедечка“ се нуждае от ВАШАТА помощ", пишат от групата "Ново начало за "Бедечка".

На 29 септември ще е ясно има ли кметът на Стара Загора Живко Тодоров подкрепата на управляващото мнозинство от ГЕРБ за запазването на парк "Бедечка". Или по познатата вече схема ще бъде бламиран. Това се казва в позиция на народния представител от „Движение България на гражданите” Димитър Танев и областният лидер на ДБГ в Стара Загора Калоян Петров.

Те декларират подкрепа за действията на кмета на Стара Загора Живко Тодоров в инициативата му Общинския съвет в града да приеме решение за запазване на живописната местност в сърцето на града.

"Обръщаме се към председателя на Общинския съвет в Стара Загора да подкрепи предложението на кмета и да се осигури максимална публичност и явно гласуване в местния парламент по казуса „Бедечка”.

Решението ще бъде показателно за това дали ще има ясно носене на политическа и персонална отговорност или ще има политически и лични договорки, скрити зад неясно мнозинство", се казва още в позицията.

Димитър Танев и Калоян Петров призовават общинските съветници на Реформаторския блок категорично и единодушно да подкрепят предложението за запазване на парк „Бедечка”. Те настояват решенията, които предстои да се вземат и касаят собствениците на земя в парк „Бедечка”, да бъдат максимално коректни и внимателно обсъдени с мисъл за бъдещето на Стара Загора.

"Поздравяваме хората от „Запазете Бедечка” за гражданската позиция, силата и оптимизма, с които стоят зад исканията си. Нека повече бъдем като тях", посочва Димитър Танев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!