Синдикатите не се разбраха с вътрешния министър - заплатите не зависели от него

Юлиан Христов 29 юни 2017 в 13:31 4342 6

Синдикатите не се разбраха с вътрешния министър - заплатите не зависели от него

Служителите в МВР все пак ще излязат на протест въпреки опитите на властта да потуши напрежението в системата. Това стана ясно на среща на синдикалистите с ръководството на МВР в четвъртък. 

За да тушира недоволството премиерът Борисов лично разпореди да бъде решен проблемът с униформите, от което последва скоростно прокарване на законови промени, за да бъдат отпуснати средствата със задна дата. Това обаче се оказа недостатъчно, за синдикатите, които искаха увеличение на заплатите. 

След срещата с министър Валентин Радев председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Валентин Попов обясни, че не е имало съгласие по темата за заплатите. Вътрешният министър казал, че имал желанието да увеличи възнагражденията им, но това не зависело от него.

Исканията на синдикатите е увеличението на заплатите им да бъде минимум 15 %. В рамките на съвета за социално сътрудничество преди две седмици, те успяха да постигнат договорка със зам. вътрешния министър Стефан Балабанов за увеличение на възнагражденията, изплащане на средства за униформи и приемането на изцяло нов Закон за МВР. Тези решения бяха бламирани от министър Радев, когото синдикатите поканиха на среща.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

5

Стефан

29.06 2017 в 15:57

А-а ... Е, щом така казва. Макар че аз не знаех че има многофункционални резервни скамейки. Значи хем пейка, хем септична яма, така ли? Или това е пейка над ямата?
Бре, до къде стигна науката ...

42249

4

Denis Rizanov

29.06 2017 в 15:17

Борисов впечатлява :)
За трети път е премиер, и за трети път върти феерия от кадрови глупости и катастрофи.


Така му е "резервната скамейка" от специалисти. Ти нищо не разбираш. Той специалисти има не за един, не за два, за 22 кабината! Ше умре и пак ше му е пълна "резерваната скамейка".
:)))

Оставка боклук банкянски!
Оставка маматикрадлива!

23293

2

Стефан

29.06 2017 в 14:01

Малко съм учуден, но вече е очевидно, че и тоя министър е грешка.
Борисов впечатлява:) За трети път е премиер, и за трети път върти феерия от кадрови глупости и катастрофи.