Шести задържан от екипажа на кораба Верила при разследването за трафик на кокаин

OFFNews 23 декември 2023 в 17:36 3131 3

Kорабът Верила

Снимка Marine Traffic

Kорабът Верила

Шести човек от екипажа на кораба "Верила" е арестуван във връзка с полицейската акция за изземане на кокаин, открит на борда на плавателния съд, който беше задържан тази седмица на ирландското пристанище Фойнс.

Корабът за насипни товари "Верила" е пристигнал в пристанището Фойнс на западния бряг на Ирландия във вторник сутринта. Той е собственост на Параходство "Български морски флот" и е регистриран в Малта. По документи корабът е превозвал зърно. Въпреки че в системата за морски трафик е записано, че плавателният съд идва от Монреал, според източници на ирландския вестник "Джърнъл" има подозрения, че той е поел по заобиколен маршрут към Ирландия.

Досега полицията арестува петима мъже на възраст 50, 46, 44, 41 и 35 години. Българският вътрешен министър заяви на пресконференция в сряда, че "екипажът е от 17 български граждани и един украински".

Шестият задържан, за който съобщи вестник "Джърнъл", е на 32 години. Към момента всички арестувани се намират в участъци на полицията в град Лимерик. Разпоредбата, по която са задържани, позволява на полицията да ги разпитва в срок не по-дълъг от седем дни, отбелязва БТА.

Според източници на ирландския вестник кокаинът вероятно е изпратен към Европа от картел в Южна Америка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

4

БотоксПутю

23.12 2023 в 20:59

ПР, извинявай, че ти задавам такъв въпрос, ама ти какво работиш?

Качествен контрол?

10298

2

AntiZ

23.12 2023 в 18:59

ПР, извинявай, че ти задавам такъв въпрос, ама ти какво работиш? :D

1005

1

ПР

23.12 2023 в 18:13

Собствениците на кораба изявление не дадоха.
Защо ли?!
500 кг.Ако е тръгнал от Антиокия,Колумбия,за там,количеството е горна граница на производствена фира.Себестойност,с цялата логистика,около 50 К долара.На фона на проблемите им с изпирането на милиарди годишно....В Синалоа или Тихуана,Мексико,500 кг.,са проблем.За депата в Испания или Нидерландия,много сериозен проблем.Стандартът за чистота в Скампия,Неапол е 33%.За 500 кг.,Камората реже глави поголовно.У нас и най-големите баровци,трудно се докопват до 20%.Проблемите на"веригата"-размесването на бЕлото.Е,някои смъркачи,ще останат без"Бели,бели нощи.".

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика