Задържани са петима души от екипажа на кораба Верила

OFFNews 22 декември 2023 в 17:31 3008 2

Kорабът Верила

Снимка Marine Traffic

Kорабът Верила

Петима души от екипажа на кораба "Верила" са задържани, съобщиха пред БТА от МВР.

На кораба с български екипаж "Верила" са открити 500 кг кокаин, съобщи вчера вътрешният министър Калин Стоянов на пресконференция в Министерския съвет.

Корабът за насипни товари "Верила" е пристигнал в ирландското пристанище Фойнс във вторник сутринта. Той е собственост на Параходство Български морски флот и е регистриран в Малта. Корабът е отплавал от Монреал на 9 декември.

Стоянов каза, че "действително има такъв случай, екипажът е от 17 български граждани и един украински".

Параходство Български морски флот АД е информирано от властите в Ирландия, че продължава специализираната полицейска акция по претърсване на задържания там кораб "Верила", като към момента петима от членовете на екипажа са арестувани. Това се посочва и в официална позиция днес на дружеството, изпратена до медиите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

788

2

jorj

22.12 2023 в 23:41

Е сега стна ясно от къде има стотинки за гелчета! Те всички български олигарси /рожби на Путя/са гелосани! То и демокрацията ни е една гелосана, лъщи и се вижда, чак от международната космическа станция.

12078

1

edin slep

22.12 2023 в 21:07

Гелосания разбира се няма нищо общо, моряците са действали на своя глава. Нека го подгонят от Ирландия, да видим дали ще могат да го спасят тук.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика