Станишев похвали журналистите за "Досиетата от Панама"

OFFNews 04 април 2016 в 21:39 3361 4

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев похвали Международния консорциум на разследващите журналисти, който се занимава с "Досиетата от Панама" заради разкритията, които направи.

"Документите разкриват престъпни действия на богатите от невиждан досега мащаб. Парите, които тези хора са укривали, не им принадлежат - те е трябвало да бъдат разпределени за благото на всички. Но те са избрали да действат лицемерно и като са си мислели, че парите им ги пазят от упреци, те са пренебрегнали отговорността си към обществото", казва българският евродепутат, цитиран от пресслужбата на ПЕС.

Според Станишев разкритията показват още веднъж, че е необходимо Европейският съюз да предприеме действия срещу данъчните убежища и прането на пари. "Правосъдието трябва да е приоритет, тъй като то ще доведе до справедливост и равенство", смята той.

"Данъците не са нещо по избор и там, където тези дейности са незаконни, за тях трябва да бъде потърсена съдебна отговорност. Там, където те не са били незаконни, трябва да затегнем законодателството, за да направим така, че всеки да си плаща това, което дължи", добави още лидерът на ПЕС.

По думите му "вече е по-ясно от всякога, че се нуждаем спешно от повече действия" срещу избягването на данъци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови