Станишев похвали журналистите за "Досиетата от Панама"

OFFNews Последна промяна на 04 април 2016 в 21:39 2932 4

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев похвали Международния консорциум на разследващите журналисти, който се занимава с "Досиетата от Панама" заради разкритията, които направи.

"Документите разкриват престъпни действия на богатите от невиждан досега мащаб. Парите, които тези хора са укривали, не им принадлежат - те е трябвало да бъдат разпределени за благото на всички. Но те са избрали да действат лицемерно и като са си мислели, че парите им ги пазят от упреци, те са пренебрегнали отговорността си към обществото", казва българският евродепутат, цитиран от пресслужбата на ПЕС.

Според Станишев разкритията показват още веднъж, че е необходимо Европейският съюз да предприеме действия срещу данъчните убежища и прането на пари. "Правосъдието трябва да е приоритет, тъй като то ще доведе до справедливост и равенство", смята той.

"Данъците не са нещо по избор и там, където тези дейности са незаконни, за тях трябва да бъде потърсена съдебна отговорност. Там, където те не са били незаконни, трябва да затегнем законодателството, за да направим така, че всеки да си плаща това, което дължи", добави още лидерът на ПЕС.

По думите му "вече е по-ясно от всякога, че се нуждаем спешно от повече действия" срещу избягването на данъци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.04 2016 в 13:17

Хвали ги защото не са го хванали и него.

05.04 2016 в 10:03

Станишев, ти мръсно копеле, плати ли данък Хохегер?
Ами ако от панамските изплува оная шаврантия жена ти или нейни фирми? Тя от богатите ли е, или стана с държавните заменки по морето?
Начина по който бързаш да се подкачиш към влака, нещо ми говори, че скоро ще си в режим на обяснения.
По времето на соца, когато твоя свят е бил стъклото на мерцедеса, за един загубен секретен документ се изгниваше в затвора. Сега, за 6 секретни документа предадени от тебе на престъпността нагласата на справедливата Темида е към погалване по главата.
Мамка ви червена, безродна и продажна!

05.04 2016 в 00:52

Ако имаше върховенство на закона и поне малко интелект из нашата нация, този щеше да лежи в Сливен!

04.04 2016 в 22:02

Естествено.

Трябва да плащаме данъци, за да ги давате на "бежанците" да цоцат помощи и на полицаите които да бият "крайно-десните ксенофоби" и на търтеи като станишката.

М/д знаете ли че преди да се създаде Фед (частната централна банка на САЩ и сърцето на Злото в модерния свят) в САЩ не е имало данъци върху доходите? Тоест всички американци са били егоистични престъпници според дефинициите на този неработил никога в живота си червей.