Съдия Ченалова била с влошено психично състояние

ОFFNews 14 април 2015 в 21:56 2385 9

Румяна Ченалова.
Румяна Ченалова.

Обявената за общодържавно издирване съдия Румяна Ченалова е страдала от лошо психично състояние, съобщиха от bTV.

Личният психиатър на Ченалова я е изпратил в Стара Загора на комисия в Центъра за психично здраве, където тя се е явила на 6 април, за да бъде удостоверена временната й неработоспособност.

„Точно какво е психичното й състояние нямам право да ви кажа, тъй като е лекарска тайна. Комисията установи, че лицето е нетрудоспособно, издаде болничен лист с диагноза”, коментира председателят на комисията д-р Златка Димитрова.

Издаденият болничен лист обаче не извинява неявяването на съдийката пред съда. Това може да стане, ако Ченалова е имала допълнителен документ, който се прави след поискване и съответната преценка за състоянието на пациента. Такъв документ обаче не е бил изискан от комисията и съответно не се притежава от Ченалова.

Съдийката е собственик на апартамент в Стара Загора, но никой от съседите й не я е виждал от февруари месец насам.

Братът и адвокат на Ченалова - Станимир Ченалов, има адвокатска кантора в централната част на Стара Загора. Той също не е бил намерен за коментар.

Румяна Ченалова нашумя със скандала около „Белведере”.

Тя бе обявена за общодържавно издирване, след като се оказа, че нито един от обявените ѝ адреси не е актуален и тя не била открита на тях.

На 26 февруари 2015г. Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу Румяна Ченалова - съдия в Софийски градски съд, за престъпление по служба и за документно престъпление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!