Съдът пусна Алексей Петров в чужбина

OFFNews Последна промяна на 13 март 2015 в 12:55 5577 5

Снимка БГНЕС

Софийски градски съд разреши на Алексей Петров да напусне страната, за да се лекува както и да присъства на заседания на Световната федерация по карате в Турция и Германия. Подсъдимият по делото "Октопод" представи доказателства за ангажиментите си зад граница, а съдията Атанас Атанасов прецени, че Петров няма опасност да се укрие, тъй като при предишните разрешения да напуска страната винаги се е връщал в указаните срокове.

В периода от 15 март до 20 юни подсъдимият по делото ще участва в различни прояви на Световната федерация по карате в Турция и Германия, а след това ще отпътува за Виена за лечение. 

Искане за напускане на страната бе разгледано и за друг подсъдим по делото - Марчело Джотолов. Съдът уважи и неговата молба да пътува до Сърбия в командировка в периода от 7 до 16 април. 

Прокурорът по делото не възрази срещу искането на двамата подсъдими. Той обаче подчерта, че възразява забраната за напускане на страната да бъде премахната като цяло. Наложи се адвокатите да пояснят на държавното обвинение, че молбите им не са за цялостно отпадане на ограничението, а само за посочените срокове. Джотолов и Петров обаче бяха предупредени, че в случай на насрочване на дати за заседания, те ще трябва да присъстват.

Към момента няма насрочени дати за заседание по делото "Октопод", което допълнително бе мотив за съда да разреши на двамата обвиняеми да пътуват отвъд границата. 

Процесът срещу Петров и Джотолов вече се разглежда от нов съдебен състав, след като срещу предишния председател на съдебния състав Румяна Ченалова, беше образувано дисциплинарно производство и тя беше отстранена временно след скандала с делото "Белведере". Заради нейното отстраняване делото започна отначало днес. Новият съдия все още се запознава с материалите по делото, които са 180 тома и затова няма насрочена дата за действителния процес. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.03 2015 в 15:18

За какво му е на пича? Нетолерантни са там. Освен пари ако има... Ама невинен с пари?
Я, форумци, ми разяснете за какво му е на човека да бяга? Ние тук да не сме лоши? Ще ме засегне.

13.03 2015 в 14:29

Какъв точно е смисълът от забрана за напускане на страната, ако тя не важи ако помолиш учтиво? (То не че при сегашните условия някой ще те спре на границата...) Освен това, той сега ще отиде в чужбина, ще му пратят призовка у тях, няма да си я получи, защото е в чужбина, ще си пропусне делото, то ще се забави и забатачи и 5 години по-късно ще се прекрати по давност. В други страни това дело сега щеше да привършва на последна инстанция!

13.03 2015 в 13:29

не бой се! и цвъко ше го "пуснат" командировка до 2-ро отделение на СЗ при бай Ставри.
Една бърза командировка за 4години.
Дано не убият съдията преди това.

13.03 2015 в 13:27

Пиши го бегАл

13.03 2015 в 13:25

Цецо ги хваща, съдът ги пуска ! Факт !