Лекар, набеден за убиец от Цветанов, стана част от движението срещу ГЕРБ

OFFNews 14 май 2014 в 13:45 5814 9

Николай Цонев и д-р Михаил Милатович.

Д-р Михаил Милатович, един от лекарите от Горна Оряховица, които Цветан Цветанов като министър на вътрешните работи, обвини за убийци на бебе, се присъедини към „Движение за справедливост – РПГ“.

Движението беше създадено около най-съденият по времето на ГЕРБ министър от Тройната коалиция Николай Цонев. То обединява хора, които смятат, че са пострадали от политическа репресия, показни полицейски акции и произвол при управлението на ГЕРБ.

Движението за справедливост застава в подкрепа на д-р Милатович и всички лекари, поставени „под прицел“ при управлението на ГЕРБ, обяви Цонев при откриването на новия клуб на движението във Велико Търново.

За местен отговорник беше избрана Маргарита Атанасова, бивш счетоводител в общинската белодробна болница във Велико Търново. От РПГ уточняват, че тя е "станала жертва на желанието на кмета от ГЕРБ Димитър Панов да угоди на партийното си ръководство и да постигне бърз фурор като принципен радетел за правдата".

„Без вина, аз и колегите ми бяхме показно арестувани, претърсени и унизени. Целта на Цветанов бе да създаде впечатление, че в горнооряховската болница се е случило нещо ужасно. Да прочете от най-високото място в държавата шокиращи обвинения, базирани на незаконно подслушвани разговори. Стана скандал, ГЕРБаджиите се опитаха да внушат на обществото, че трябва да ни изпрати най-малко на електрическия стол. Цветанов трябва да понесе отговорността си за това! Не трябва да допускаме нищо от управлението на ГЕРБ да се повтори, защото ако те се върнат, народът ще напусне!“, обяви д-р Милатович.

„До скоро ние бяхме сами, а сега вижте колко много хора сме се събрали – вече можем да получим подкрепа! Това е основанието ние да сме тук днес – да търсим справедливост. Когато човек е набеден, когато е попаднал в някаква престъпна схема е хубаво да има кой да го защити.“, обясни Маргарита Атанасова.

„Цветанов раздаваше присъди от парламентарната трибуна, четеше монтирани незаконни СРС-та и кръщаваше полицейски операции на магистрати. Той поставяше обвинения „убийци“ на същите хора, които спасяват живота ни. И това са само част от беззаконията, причинени от ГЕРБ, за които трябва да им се потърси персонална отговорност. За това ние сме тук, за това РПГ се разширява – за да поставим край на тези престъпления и да кажем „НЕ“ на страха!“, каза в заключение председателят на движението Николай Цонев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!