Quantcast

Съдът остави в БНБ подуправителя Цветан Гунев

OFFNews Последна промяна на 16 септември 2014 в 19:15 2705 2

Софийски градски съд (СГС) остави без уважение искането на прокуратурата за отстраняването от длъжност на подуправителя на БНБ Цветан Гунев.

Решението на СГС подлежи на обжалване в тридневен срок, като датата за обжалването пред Апелативния съд е насрочено за 23 септември от 10.00 часа.

Гунев е обвиняем за престъпление по служба - защото като ръководител на управление "Банков надзор" не е предприел надзорни мерки за спиране на източването на КТБ и нейното оздравяване.

Той бил с отнет достъп до класифицирана информация, което означава, че не може да изпълнява функциите на подуправител на БНБ.

През юни от банката съобщиха, че Гунев е излязъл в отпуск, "за да не бъдат допускани каквито и да е съмнения за възпрепятстване на проверката" срещу него.

Функциите му вече се изпълняват от Нели Кордовска, главен директор на управление „Банков надзор“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.09 2014 в 04:17

Айде е е ее , почна разпродажбата на КТБ – БНБ:“за осигуряване на ликвидност на ТБ „Виктория“ ЕАД е продажба на неликвидни активи – портфейл от кредити.”
вече заверата заработи – ЗАПОЧНА ЕФТИНЖОС РАЗПРОДАЖБАТА! На 13 юни Главпрокурор с МВРПикчърс организира ювелирна акция – Телевизия, камери, 3 патрулки, 1МВРбус, 1 джипМВР, 10-на полицая с х 2 пищака. Преди това Главпрокурор се цепи по ТV как лови бандюги в банките, а м. май повдига обвинение с/у подуправителя Банковнадзор, и блокира БНБ, управсъвета почва да се озърта. И на 13юни в деня на ювелирната акция на Главпрокурор и МВРПикчърс, хората ИЗТРЕЩЯХА – банкова ПАНИКА. От 13-20юни от КТБ са изтеглени главно електронно 1.3 млрд лв. отишли в НЕбългарски банки. На 20 юни КТБ се обръща към БНБ за ликвидна подкрепа по чл. 33/Закона/БНБ, ИЗРИЧНО ПРЕДВИДЕНА за Банкова Паника. БНБ се суети, мотае.
СЕГА 18 септември 14 целия ликвиден ресурс на КТБ е изяден – 1.3 млрд плюс 500 млн бързоликвидни активи вече ги няма в КТБ.
ДЕРЗАЙТЕ – скоро ще ликвидират КТБ, а всички АФЕРИСТИ ще спечелят...
А данъкоплатците ще платят на Цв. Василев и акционерите...

17.09 2014 в 00:07

ПРЕДЛАГАМ ДА ЗАСТРЕЛЯМЕ ЦАЦАРОВ !