Quantcast

По 3000 лв. гаранция за счетоводителките на КТБ

Offnews Последна промяна на 28 август 2014 в 11:56 1850 0

Софийският апелативен съд определи парична гаранция от по 3000 лева за главната счетоводителка на КТБ Мария Димова и за заместничката й Борислава Тренева-Кючукова, съобщи БГНЕС.

По казуса с КТБ първоначално бяха задържани четирима души - главният касиер на КТБ Маргарита Петрова, която бе пусната от ареста с мярка за неотклонение "подписка", заместник-главния касиер Борислава Тренева-Кючукова, Орлин Русев, който е под гаранция от 10 000 лева и Мария Димова, която първо бе пусната под домашен арест, а след това с "подписка".

Главният счетоводител Мария Димова и изпълнителният директор на банката Орлин Русев бяха извикани на 18 август в столичното следствие, за да им бъдат прецизирани обвиненията. Николай Рангелов, който защитава Димова, обясни, че няма промяна в обвиненията за нея и заместник-главната счетоводителка Борислава Тренева-Кючукова, че са подпомогнали присвояването на 206 милиона лева от КТБ. Парите са присвоени от внезапно освободената от ареста главна касиерка Маргарита Петрова и изпълнителния директор Русев по поръчка на задочно обвинения и издирван чрез шенгенската информационна система и Интерпол Цветан Василев.

Преди дни на председателя на Надзорния съвет на КТБ Цветан Василев и останалите обвинени по делото "КТБ" бе наложен запор и възбрана от Софийския градски съд по искане на прокуратурата. Запор имат Цветан Гунев, Орлин Русев, Александър Панталеев, Георги Зяпков, Маргарита Петрова, Мария Димова и Борислава Тренева.