Съдът обяви паяците в София за незаконни

OFFNews 26 юни 2014 в 21:01 2713 2

Снимка БГНЕС / Архив

Паяците на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) в София са незаконни, става ясно от решение на Софийския административен съд, взето на 24 юни.

Съдебното решение разкрива, че ЦГМ няма законови компетенции да извършва оперативната дейност по репатриране на колите и поставяне на скобите на нарушителите. Причината за това е, че Столичната община незаконно е възложила тази дейност на търговско дружество, каквото е ЦГМ, а не на общинско предприятие.

Съдът оспорва и събирането на глоби директно в касата на ЦГМ, а не в общинския бюджет. Според решението по този начин е ощетена Столичната община, защото тя не получава приходи от дейността на търговското предприятие.

Становището на Софийския административен съд е в следствие на жалба, подадена от областния управител на София Росен Малинов. Решението обаче може да бъде обжалвано в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.

Решението се отнася само до части от Наредба за поправка на Наредбата за организацията на движението в София от октомври 2013 г, която обаче беше оспорваната изцяло от редица общински съветници.

Софийския административен съд вече веднъж обяви, че ЦГМ няма право да вдига коли с паяци и да слага скоби. 
 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!