Родители чакаха цяло денонощие, за да запишат децата си в първи клас

OFFNews Последна промяна на 04 април 2016 в 09:32 3897 6

Родители се редиха на опашка цяло денонощие, за да запишат децата си в първи клас

Десетки родители, баби и дядовци на бъдещи първокласници чакат на опашка вече цяло денонощие, за да запишат децата и внуците си в първи клас, съобщава Нова тв. Огромният наплив е за местата в столичното 51 СОУ „Елисавета Багряна”.

Според официалните правила за прием редът на записване на учениците няма значение. Освен това, има възможност от да бъде извършено и по електронен път. Пред камерата на „Здравей, България” обаче една от чакащите баби обясни, че личното подаване на документи се прави по някакво неписано правило, разпространявано между родителите.

Редът на записване се взима предвид, само ако повече първокласници имат равен брой точки по заявените от училището критерии. Сред тях са местоживеене на семейството на ученика, месторабота на родителите и др.

В крайна сметка, прагът на училището на 15 септември ще прекрачат само 88 първокласници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.04 2016 в 13:08

Директорът сам призна на родителската среща преди 2-3 седмици, че предвид малкото критерии и многото кандидати номерата на подаване на хартиените заявления ще са следващия критерий. Електронното подаване не е ясно въобще защо го направиха, тъй като няма никакво значение, освен че е облекчен откъм информация формулярът за подаване на хартия.

04.04 2016 в 11:48

Рекламата край няма, съветникът на Министъра или Министъра що не направят нещи. И после кат етолкоз добро туй училище що е на 70 то място по резултати от матурите в 7 клас

04.04 2016 в 11:02

После да видите какво скубане пада с разни измислени курсове и тестове, за да се изкарат оценки на външни оценявания и матури, които в крайна сметка са безсмислени, защото вече и в НПМГ има незаети места на четвърто класиране. Всичко е за да се преджобят обезумелите братя, за които само едни деца останаха като смислена кауза в тая кочина. Така ще е до края на вишото, където освен пари и секс ще почнат да искат разни ДС професоря. Надеждата крепи глупака.

04.04 2016 в 10:44

Тия не са нормални.

04.04 2016 в 10:12

Не случайно казват, че в България е най-развито овцевъдството... Навсякъде обясниха, че документи се подават електронно, че реда на подаване няма значение, обаче не! "...една от чакащите баби обясни, че личното подаване на документи се прави по някакво неписано правило, разпространявано между родителите." !?!? WTF??? Е затова такива като Баце управляват - "ние сме прости и той е прост, та се разбираме". НЕАМ ДУМИ...

04.04 2016 в 10:11

Реклама, реклама...
Десетки училища чакат своите първокласници, но снобизмът на родителите набеждава някои училища за елитни и се почват истериите.