Решават колко да се увеличат заплатите на шофьори и ватмани

OFFNews 13 март 2019 в 07:45 1348 0

Снимка Архив

Заплатите на шофьорите и ватманите от градския транспорт ще обсъжда днес комисията по транспорт към Столичния общински съвет. 

Промени в условията на труд и намаляване на часовете извънредна работа са сред другите искания на водачите.

Кметът Йорданка Фандъкова вече обеща - след среща с президента на КНСБ Пламен Димитров и разговор с лидера на "Подкрепа" Димитър Манолов, че ще стартира 3-годишна програма за ежегодно увеличаване на основната заплата на работещите в градския транспорт с минимум 10 на сто. 

От 1 юни Столична община ще осигури средства за допълнително увеличение на доходите на водачите на превозни средства в градския транспорт. Фандъкова възложи на зам.-кмета по финанси и транспорт Дончо Барбалов и на директорите на общинските транспортни дружества да изготвят финансови разчети. Заплатите на всички работещи в транспортните дружества бяха увеличени средно с 10% от 1 февруари тази година. 

Исканията на водачите бяха подкрепени и от омбудсмана Мая Манолова, който дойде заедно с протестиращите шофьори на заседанието на комисията преди две седмици. 

Заплатите ни достигат до 1500 - 1800 лв., но с всички добавки, това е брутно. Основната заплата е около 900-950 лева, заяви тогава един от недоволните шофьори пред OFFNews. Той уточни, че исканото от тях увеличение е 40% върху основното възнаграждение.

Шофьори и ватмани излизат днес за втори пореден път пред сградата на Столичната община. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!