Проект: Класическата ще приема ученици след 4-и клас

OFFNews Последна промяна на 06 февруари 2015 в 18:16 6907 4

Сградата на Класическата гимназия (НГДЕК) на ул.
Сградата на Класическата гимназия (НГДЕК) на ул. "Баба" в "Модерно предградие".

Има проект, който предвижда Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" да започне прием на ученици от 4-и клас нагоре, а не както досега - от 7-и клас, потвърди зам.-министърът на културата Боил Банов пред OFFNews.

Той подчерта, че засега всичко е само проект. 

Преди дни се разбра, че НГДЕК се връща в ремонтираната си сграда в кв. "Модерно предградие", като сградата на 13-о СОУ до "Женския пазар" беше отдадена на елитната гимназия за неин филиал.

В нея ще се провежда профилираното обучение на учениците от 11-ти и 12-ти клас на НГДЕК, а целта е да се използва пълноценно и капацитетът на преподавателите от СУ „Св. Климент Охридски” и БАН.

От Министерството на културата загатват, че сградата на 13-о СОУ позволява в нея да бъдат настанени още ученици, като те може да са отново част от Класическата, но от по-долни класове.

"Филиалът дава възможност също така в перспектива да се пристъпи и към въвеждане на по-ранен прием на ученици в престижното учебно заведение, с оглед на засиления интерес към класическото хуманитарно образование", пише в информацията на МК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.02 2015 в 23:35

Ся .. ако работата по този проект напредне, веднага ще се появят няколко НПО, чиито шефове имат травматични преживявания с Класическата /кого не приели, коя изхвърлили за тъпота/ и .. ще носят от девет блата жаби да осмърдят и тази хубава инициатива, както са на път да омажат със себе си и математическите. Да, Боцко, и за тебе става дума също!

06.02 2015 в 20:39


Две сгради са по-добре от една.

Браво.

06.02 2015 в 19:54

ИМА И СУПЕРПРОЕКТ! МЕГАЛОМАНСКИЯ УМРЯЛ ПРОЕКТ ГИМНАЗИАЛНО "КРЕМИКОВЦИ" ДА ПРИЕМА ДЕЦА ОЩЕ ПРЕДИ ДА СА СЕ РОДИЛИ! ОЩЕ ОТ КОРЕМА НА МАЙКА.

06.02 2015 в 19:06

Олеле майко!