Ремонт на кръговото на Руски паметник, започва строителството на Лъвов мост

Нели Чолашка 15 декември 2013 в 15:33 12311 21

Проект за ремонта на кръговото при Руски паметник.
Проект за ремонта на кръговото при Руски паметник.

 

Програмата за улични ремонти следващата година предвижда основен ремонт на кръговото кръстовище на Руски паметник, съобщи зам.-кметът по транспорт на Столичната община Любомир Христов при представянето но бюджета на общината за следващата година.

Общината ще задели общо 72 млн. лв. за основни ремонти през 2014 г.

При Руски паметник движението на трамваите ще бъде изместено двупосочно само от страната към бул. "Скобелев".

Очаква се това да помогне за по-бързото преминаване на автомобилите през кръстовището и да осигури по-безопасно движение в участъка, уточни Христов.

Освен това паважната настилка на кръстовището ще бъде заменена с асфалт. Общината е направила допитване, при което повечето хора са предпочели асфалтовата настилка.

В началото на годината би трябвало да започне и дългоочакваното строителство на кръстовище на две нива на Лъвов мост. То се забави заради оспорване на подробния устройствен план.

План за ремонта на кръстовището на Лъвов мост.

Последният вариант предвижда пешеходците и колелетата да се придвижват по сегашния мост, а автомобилният трафик да се качи на горното ниво на кръстовището.

Проектът на инж. Йордан Прашанов за Лъвов мост предвижда сегашното кръстовище да стане кръгово. Историческият мост и паметниците с лъвовете ще бъдат запазени.

На второто ниво ще има два тунела - северен и южен по бул. “Сливница”, които осигуряват директното движение в двете посоки – към Сточна гара и ул. “Опълченска”.

Последният вариант предвижда пешеходците и колелетата да се придвижват по сегашния мост, а автомобилният трафик да се качи на горното ниво на кръстовището.

По план догодина ще започне и изграждането на кръстовище на две нива на бул. "България" и на бул. "Гешов" с надеждата това да отпуши тапата, която създаде в района пробивът на "Гешов" под ул. "Георги Софийски".

Проектът на кръстовището на бул. </p>
                    <div><strong><div>

    <h2 class=Още по темата

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови

Още от Общество

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!