Пускат парното в София от понеделник

OFFNews 14 октомври 2016 в 12:04 8121 2

Снимка БГНЕС - архив

Поетапното пускане на отоплението в столицата започва от понеделник - 17 октомври.

Според прогнозата на НИМХ към БАН започва понижение на температурите и тогава ще бъдат изпълнени двете задължителни според нормативните документи условия, при които се пристъпва към общо включване на парното в сградите, съобщиха от "Топлофикация София".

Първо отоплението ще заработи в детските, учебните и здравните заведения, в които то все още не е пуснато. След това поетапно парното ще бъде включено в жилищните сгради във всички райони и накрая - в администртивните сгради. 

От дружеството напомнят на абонатите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.

Важно е преди пускането на отоплението клиенти да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.
Абонатите, които желаят включване на отоплението в сградата на по-късен етап, могат да подадат заявление и подписано за целта решение от общото събрание на етажната собственост.

За допълнителна информация във връзка с началото на отоплителния сезон и за всякакви въпроси, свързани с топлоподаването, клиентите могат да се свържат с телефонния център на компанията на номер 0 700 11 111.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13531

2

Traqn Savov

14.10 2016 в 17:20

Честито ви първо топло софианци..

послепис:
....
Аз ли се лъжа, или това на снимките е някакво радиаторче за локално парно, на централизираните системи за отопление не са такива радиатори, още по малко са с пропиленови тръби!!!!!
Ма знайш ли, за 30 години нещата може да са се променили в отоплението...

12424

1

petrr96

14.10 2016 в 14:53

Значи си идва студеното време!