"Топлофикация" има готовност да пуска парното в София

OFFNews Последна промяна на 04 октомври 2016 в 15:12 6306 2

„Топлофикация София” има готовност да пусне парното в столицата, съобщиха от дружеството.

Съгласно нормативната уредба включването на парното може да започне след три последователни дни със средноденонощна температура, по-ниска от 12°C, и прогноза от НИМХ - БАН за трайно застудяване.

От „Топлофикация София” посочват, че следят ежедневно прогнозата за времето и когато бъдат изпълнени двете изисквания, , ще започне общото пускане на отоплението в столицата.

При изразено желание от страна на клиентите в сграда-етажна собственост парното може да бъде пуснато предварително. За целта е необходимо да се представи в Деловодството на обслужващия топлорайон заявление и подписано решение от Общото събрание на етажната собственост за по-ранното включване на отоплението.

Детските градини, училищата и здравните заведения също могат да поискат включване на отоплението преди общото пускане на парното в столицата, като за това е достатъчно директорът да изпрати писмено заявление в обслужващия топлорайон.

„Топлофикация София” напомня, че клиенти трябва да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които инсталацията не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

Необходимо е също така абонатите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят уредите си за дялово разпределение. Ако дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21765

1

Victimized

04.10 2016 в 15:42

Топлофикация София има готовност да започне скубане от абонатите ....