Публикуваха запис на похитителя Кулибали

OFFNews Последна промяна на 11 януари 2015 в 12:37 4944 6

Френското радио RTL разпространи запис на Амеди Кулибали, на който той оправдава действията си пред взетите от него заложници в хранителен магазин на еврейския пазар в източен Париж.

От френската радиостанция са се обадили в магазина в петък, след като френските власти съобщили, че Кулибали е взел клиенти и служители за заложници. Кулибали е отговорил на позвъняването, а после се е опитал да затвори, но линията е останала отворена.

Това позволява на журналистите от радиостанцията да запишат похитителя. В аудиото се чува мъж, който от радиостанцията идентифицират като Кулибали. Той казва, че е похитил заложниците, защото френската армия е нападнала мюсюлманите в Близкия изток и Мали.

Публикуваме превод на целия запис: 

Кулибали: Аз мисля за тези, които искаха Башар Ал Асад в Сирия. Те измъчваха деца. Те убиваха хора. Ние не предприемахме нищо с години. После те пратиха бомбардировачи. Te направиха коалиция с 5000 държави. И накрая ние реагирахме. Но всичко почти приключи. Ислямстите ще дойдат. Те ще стават все повече и повече. Франция трябва да спре, трябва да спре да атакува ИДИЛ. Да престанат да карат нашите жени да спрат да се забраждат. Те трябва да престанат да вкарват нашите братя в затвора. Ти плащаш данъци, значи си съгласен.

Неизвестен заложник: Но ние трябва да плащаме

Кулибали: Какво? Не трябва да плащаме. Аз не плащам данъци.

Неизвестен заложник: Когато аз плащам данъци, те са за магистрали, училища

Кулибали: Когато плащаш данъци, 30% отиват за военното министерство, 30% отиват за земеделие и т.н.

Неизвестен заложник: Ние плащаме данъци, но не нараняваме никого

Кулибали: Всички можем да се обединим. Можем да се обединим за Шарли Ебдо. Да организираме протести и да кажем оставете мюсюлманите на мира и ние ще ви оставим на мира. Защо не направите така? За нас е око за око, зъб за зъб. Вие добре знаете това. Алах го е казал в Корана: "Ако някой извърши престъпление срещу теб, ти му отвърни по същия начин". Ако вие наранявате нашите деца, жени, бойци, възрастни хора, ние ще атакуваме хората, които се бият срещу нас. Ти не знаеш какво се случва в мюсюлманските страни. Сега аз ти казвам-вашите военни, ако те не иска да ходят там, то е защото те знаят, че не могат да победят срещу мюсюлманите. Никога няма да спечелят. Когато са се били в миналото, никога не са побеждавали. Алах е с нас. Както казваше Осама бин Ладен: "Никога няма да получите мир, ние сме тези, които ще установим мир в Палестина".

Амеди Кулибали уби 4-ма заложници в хранителен магазин на еврейския пазар в източен Париж в петък, а ден преди това уби млада полицайка при престрелка в покрайнините на Париж.  Той бе застрелян при операцията за освобождаване на заложниците. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови