Похитителят от Париж обявил преди смъртта си, че е от "Ислямска държава"

OFFNews Последна промяна на 09 януари 2015 в 21:58 6667 4

Амеди Кулибали.

Похитителят от супермаркета за еврейски продукти кашер в квартал Порт дьо Венсен в Източен Париж Амеди Кулибали заявил преди смъртта си за френска телевизия, че е синхронизирал акцията си с братята Куаши - двамата джихадисти, обвинени за атентата срещу "Шарли ебдо".

В телефонно обаждане до BFMTV той заявил, че принадлежи към групировката "Ислямска държава".

Журналистите от BFMTV са взели редакционно решение по-рано днес да не съобщават за обаждането, докато антитерористичната операция не приключи.

Затова признанието на похитителя от супермаркета беше оповестено чак в петък вечерта.

По неофициална информация френските спецслужби са следили действията на Амеди Кулибали в магазина чрез подслушване на телефона, от който е позвънил в телевизията, и така постоянно са имали информация какво се случва вътре.

Когато силите на реда чули, че Кулибали е започнал да изрича т.нар. "молитва на жертвеника", те си дали сметка, че терористът е решил да убива заложниците.

Именно в този момент е дадена заповедта за началото на полицейската акция по неутрализирането на Кулибали.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.01 2015 в 10:30

...И СЕГА, СЛЕД ШОКА, УДИВЛЕНИЕТО, ТЪГАТА И ГНЕВА - ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗЕ БЕЗПОЩАДНАТА ИСТИНА, ЧЕ ФРЕНСКИТЕ СЛУЖБИ ЗА СИГУРНОСТ СА ДЕЙСТВАЛИ ПРЕСТЪПНО НЕБРЕЖНО, БЕЗОТГОВОРНО, НЕПРОФЕСИОНАЛНО! ЧАСТ ОТ ВИНАТА Е ПОЛИТИЧЕСКА, ЗАБРАНЕНО ИМ Е "ДА ПРИТИСКАТ", ДА "БЕЗПОКОЯТ" "ДА ПРОСЛЕДЯВАТ (?!)" МЮСУЛМАНИ, ДОРИ ДА КОНТРОЛИРАТ И АНАЛИЗИРАТ ДОСТЪПНИ СТАТИСТИЧЕСКИ ДАННИ (ЛЕТИЩНИ ПРОВЕРКИ, ВИЗИ, ЧЕСТОТА НА ТЕЛЕФОННИ РАЗГОВОРИ, АНАЛИЗ НА МРЕЖОВИЯ ТРАФИК. КОЙТО ГО ПРАВИ - НЯМА ДА РАСТЕ В СЛУЖБАТА. МИНАВА ЗА "ЕМОЦИОНАЛНО СВЪРЗАН С ЕВРЕИТЕ" ИЛИ "ПАРАНОИК-КАРИЕРИСТ" ТОВА Е БЕЗСПОРНАТА ЧАСТ - ЗА КОЯТО ЗНАМ ДРУГОТО - БЕЗ ДА СЪМ "ЕКСПЕРТ" (ЕХ, ЛЕНЧЕ-Е-Е, ЛЕНЧЧЕ ЛЕ И АРАБИСТИ-ДЮНЕРДЖИИ, ПИЛАФАДЖИИ И ШЕКЕРДЖИИ) Е ВИДНО! НА ФОНА НА ИДИОТСКИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА ПОЛИЦИЯ И ЖАНДАРМЕРИЯ ОНЗИ ПАРАПИТЕК, БУЛГАРСКИЯ ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА ПОЛИЦИЯТА НАПРАВО ИЗГЛЕЖДА ЕДИН СТАТЕГИЧЕСКИ ГЕНИЙ! ...СЕГА ВСЕКИ НЕКАДЪРНИК ОТ КУЛАТА ДО КАПИТАНАН АДРЕЕВО И ОТ ПЛОЩАД ГАРИБАЛДИ ДО ОРЕШАК ЩЕ ИМА АРГУМЕНТ ЗА ВСИЧКИ БЕЗОБРАЗИЯ: "К'О ИСКАТЕ БЕ, ФРАНЦУЗИТЕ НЕ СЕ ЛИ ОСРАХА, К'О ИСКАТЕ ОТ МЕН" ЖАЛКО, МНОГО ЖАЛКО. АКО ФРАНЦУЗИТЕ, КАКТО И НЕМЦИТЕ ПРИ МЮНХЕНСКИЯ АТЕНТАТ БЯХА ПОИСКАЛИ НЯКОЙ ИЗРАЕЛЕЦ ДА ИМ СВЪРШИ РАБОТАТА - ЩЯХА ДА ЗАЛОВЯТ ТЕРОРОСТИТЕ ВЕДНАГА. НАЙ МАЛКО - ПО МИРИЗМАТА ОТ НАСРАНИТЕ ИМ ОТ СТРАХ ГАЩИ!

10.01 2015 в 10:00

БХК едва ли. Виж Волен и комунистите могат да излязат и ОФИЦИАЛНО да защитят ортаците в борбата срещу европедеро еди какво си, а не само индиректно, през форумните мишки.

10.01 2015 в 07:43

БХК няма ли да се сезира за нарушаване на правата на терористите?

10.01 2015 в 01:39

Имах си аз обикновени терористи да са. Цялата тази история лъха фалш, като ниско бюджетен холивудски филм. Все повече се убеждавам, че това е изкуствено създаден проблем от "някой". От тук на сетне е логично тези терористични атаки да зачестят значително. Бъдете внимателни!