Психиатърка след интервюто на Петър Илиев: Ужасена съм

OFFNews 09 август 2021 в 16:16 62805 4

Снимка ИТН

"Гледам Петър Илиев по Нова тв. И този господин преподава на студенти. Ужасена съм от хъшлашкия изказ, арогантността и нападателния тон. И от много други неща, предмет на т.нар. невербална комуникация (...). Сряда е ключов ден!"

Това пише директорката на Държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски" - Нови Искър (Курило) Цветеслава Гълъбова след интервюто на номинирания от партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" за силов вицепремиер и вътрешен министър Петър Илиев. То предизвика не само критични коментари от потресени от чутото и видяното политици, политолози, шоумени, журналисти, а и решението на БСП да не подкрепи проектокабинета при гласуването му в сряда в Народното събрание, ако Петър Илиев не бъде оттеглен.

OFFNews се обърна с молба към психиатър да коментира от неговата професионална гледна точка интервюто. "Това интервю казва всичко. Всеки, който наблюдава, може да разбере. То е много информативно и решава политическия въпрос. Много е информативно и за лидера на ИТН", отвърна ни специалистът, който не желае името му да бъде цитирано.

Повод за размисъл обаче е дала тв изявата на д-р Гълъбова. Във Фейсбук тя пише още:

"Много поводи съм имала да се замисля върху въпроса защо у нас не се прилагат масово тестовете за психологическа пригодност за някои по-специфични позиции, свързани с работа с хора. Включвам и управленски такива.

Наистина това е важно. Не става дума, че ще "уловим" психози, т.е. тежки психични разстройства. Те са обект само на психиатрията. Думата тук е за друго. С тези тестове може да се установи навреме дали един човек е точно психологически пригоден да понесе съответните отговорности, дали няма да декомпенсира поради твърде изразени личностови особености.

Всички настояват за т.нар. психотестове за носене на оръжие. И е редно да се правят, поне според мен. Правят и се при издаване на свидетелство за правоуправление на МПС - професионална категория.

А за правоуправление на държава кога?"

Отварянето на темата за психологическата пригодност ни провокира да попитаме и Софийския университет, където д-р Петър Илиев е преподавател, дали преподавателите са длъжни да предоставят такъв вид документ сред останалите необходими за назначаването им.

"Не се изисква такова удостоверение при назначаване и преди няколко години юристи твърдяха, че нямаме и право да го изискваме", отговориха писмено оттам.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2261

5

mirimbi

13.08 2021 в 13:48

Абсолютно просташко поведение в мутренски стил! Човек, който няма елементарно възпитание и контрол не може да е преподавател , камо ли член на правителство!

1986

4

Иван111

11.08 2021 в 08:05

Госпожо,вие изобщо психиатър ли сте или човек на ГЕРБ ? Колко ви платиха,за да пишете клевети ? Но,внимавайте,той е адвокат, а за клевети ,присъдата е 5 години лишаване от свобода !!! Какви психични отклонения видяхте в отговорите на г-н Петър Илиев ? Той отговори на всички въпроси, защитавайки се от некоректни нападки ! Един месец, неговото име се дъвчеше по всички медии, неоснователно , а вие искате да е спокоен и усмихнат,приветлив и с добър тон !? Как да стане това, вие на негово място усмихната ли щяхте да бъдете ?! Що за хора сте, готови сте да смачкате един способен ,млад и амбициозен българин, ей така,от опростачване ! Аз пък му харесах изказването, браво на него, не се огъна от многото лъжи и нападки ! Браво,г-н Илиев, от такива държавници има нужда България, а не от некадърни и корумпирани марионетки !!?
 
X

Да помогнем на украинските деца!