Сутрешното интервю на Петър Илиев отприщи вълна от коментари

OFFNews 09 август 2021 в 14:16 26658 1

Снимка Стоп кадър: Нова ТВ

Политици, политолози, общественици и журналисти коментираха разпалено първото интервю на Петър Илиев (предложен за вицепремиер и министър на вътрешните работи от ИТН) пред Нова ТВ. Събрахме някои от най-интересните мнения.

"Подобно арогантно поведение от вицепремиера по сигурността напомня на поведението на едни хора, които с години се опитваме да свалим", написаха във фейсбук от "Изправи се БГ"

Политологът Евгений Дайнов определи интервюто като "катастрофа".

"Така...

След сутрешната катастрофа с интервюто на Петър Илиев беше очевидно, че ИТН ще трябва да влезнат в режим на ограничаване на щетите. И - хоп! - поредния монолог на Трифонов.

Поантата е, разбира се, че ДБ и ИБГНИ са виновни: "Не ми гледайте министрите, гледайте, че имаме съгласие по политиките и гласувайте, маскари, или ще се разправяме".

Предателството на ИТН към каузата на истинската промяна е ужасно и катастрофално; не знам отсега, какви ще са последствията, но ще ни тежат в следващите години, не месеци.

Всъщност, знам поне едно нещо: на фона на Славчовците герберите започват на много хора да им стават симпатични", написа Дайнов във Фейсбук.

Ивайло Мирчев от Демократична България също коментира участието на Петър Илиев в сутрешния блок. "Гледах Нова. Не, нищо няма да коментирам, защото още се смея. Но... "ПОДЧЕРТАВАМ - пълно шес!"

P.S. Сега се сетих за нелепия опит да бъде наложена тезата, че "Христо Иванов е виновен". Ами не, не е. "ПОДЧЕРТАВАМ - не е!"

"Хората зад Петър Илиев ме впечатляват все повече и повече, след като самият Станислав Трифонов е принуден спешно да забърсва общественото мнение след фамозното медийно участие на несменяемия си кандидат", смята Георги Харизанов - директор на Телевизия Европа.

"А да не бъде подкрепена сбирщина от нарцистични психопати, шнорхели с несъществуващи австрийски дипломи и провинциални чобан-антиджендъри не е никакво предателство. А единствено възможен ход в интерес на *суверена*", добавя той.

Журналистът Миролюба Бенатова определи участието на Илиев в Нова тв като "опит за интервю". "Този човек е кандидат за министър на вътрешните работи и силов вицепремиер. Тъй като опитът за интервю с Пламен Илиев ме разтърси като зрител и професионалист, моля, изгледайте го и споделете какво мислите след чутото и видяното", пише Бенатова.

Коментар направи и журналистът от Свободна Европа Полина Паунова

Уважаеми колеги,

понеже националните телевизии са три, след днешното участие на г-н Петър Илиев по Нова, може ли да го поканите и в другите две. Аз по-хубаво нещо отдавна не съм гледала, честно ви казвам.

В друга публикация Паунова пише: "Преди чакаха да ги гласува Народното събрание преди да се карат на медиите, да раздават квалификации и да викат в ефир. А отговорът: "Т'ва си е моа работа" е що-годе приемлив за домашен скандал, между максимум четвъртокласник и майка му".

Анна Цолова, журналист, също направи коментар. Тя написа, че не си спомня друго интервю, в което събеседникът да е използвал толкова пъти "Аз".

Едва сега изгледах интервюто с проекто-вицепремиера Петър Илиев.

Нямам спомен да съм слушала (или вземала) тв интервю, в което събеседникът в студиото да използва толкова пъти местоимението АЗ. Така се обяснява лесно и самосравнението с Картаген. (...) ПП. Петър Илиев не отговори конкретно на нито един от въпросите. Въпросите за Барбадос (никой не говори, че Барбадос е данъчен рай, а място, където е възможно човек да има скрита и фасадна собственост) и за съмненията за плагиатство продължават да стоят, пише Цолова.

Георги Тошев също реагира на интервюто с Илиев - "Не съм в България …, но изгледах интервюто на лицето, предложено за вътрешен министър!
……

По-страшното е, че това лице преподава в СУ!
Има студенти, преподава на бъдещи юристи …
Позор!", добавя Тошев. 

Депутатът от Изправи се БГ! Ние идваме! Николай Хаджигенов написа във Фейсбук: "Гледаш това (WTF?) и изведнъж tzv.tzv. ти се вижда поносим?
п.с. Понякога не е лошо просто да замълчиш и да не разсееш всички съмнения?
Справка: Градуса в комисията ММ..."

Режисьорът Теодор Ушев пък определи Илиев като "нагъл, безскрупулен, истеричен":

"Не бях гледал бг тв от 7 месеца.
На гости съм на място, където телевизора работи нон-стоп.
Един човек, нагъл, истеричен и безскрупулен, изпада в амок. Не спира да се хвали, пяна му излиза от устата...
Бил кандидат за вътрешен министър и вицепремиер.
Ех, народе...
#ОставкаМутри".

В друга публикация Ушев допълва: "Цунгцванг. Не може да се отрече, стратезите от МВР Бизнес Център и Библиотекарския институт са много добри. Пак им се получи играта... Отляво И.диоти Т.ук Н.ахлуха, от другата Тиквоний, отзад - БСП. Добре бе, как не се намери един "шахматист" в редиците на "прогресивните", който да бъде толкова умел в политическата игра и инженеринга, както стратезите от ГРУ и ДС?"

Рапърът Христо Петров - Ицо Хазарта, беше лаконичен, като написа "Няма такъв глупак".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

1

Човека

09.08 2021 в 14:54

Две неща са сигурни след това интервю: Няма да има правителство на ИТН и, че няма да имаме правителство в това народно събрание. Само едно не е сигурно - дали ИТН ще минат 10% на изборите след два месеца.
 
X

Да помогнем на украинските деца!