Проверяват хотела, в който бяха двамата британци, починали от легионерска болест

OFFNews 26 август 2019 в 09:50 3023 0

Снимка Pixabay

Проверяват хотела, в който бяха настанени двамата британци, починали от легионерска болест. Министерството на туризма ще го инспектира заедно с Агенцията по храните, Здравната инспекция и Комисията за защита на потребителя, съобщи Нова тв.

Според чужди медийни публикации двамата британци са се заразили именно в България. Нашите здравни власти обаче обясниха, че подобни бактерии могат да се открият на всяко място със застояла вода - включително неизползвани няколко дни чешми и душове.

По-рано от Министерството на здравеопазването информираха, че пробите, взети от конкретния хотел в  „Слънчев бряг“ преди началото на летния туристически сезон 2019, са били отрицателни. 

От ведомството припомниха, че в случай на съмнение за легионерска болест на територията на страната, Регионалните здравни инспекции издават предписания с конкретни противоепидемични мерки.

Легионелозата обикновено се проявява като тежка пневмония. За последната година в Европа са заболели над 11 000 души, а случаите у нас са били по-малко от 10.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови